登記成會員
搜索
查看: 5460|回復: 6

[活動召集] 東北縱走 2011 -- 陪行

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

上年我單拖參加東北縱走,發現路線有趣,年年唔同,而且路經地方風景優美 (部分接近地質公園)

今屆我+老婆+Hawaiiandaily+表妹,另加兩項鐵人季軍 Willy ,組成前所未有嘅超寬水平 (最強至最弱) 5 人參加體驗組 (23 km)。

預計係超慢行,加無限休息時間,目標係響大會清場前抵達終點。

當日有冇有興趣陪行?

路線如下:
烏蛟騰 →九擔租 → 下苗田 → 三椏涌 → 三椏村 → 荔枝窩 → 分水凹 → 山火瞭望台 → 鳳坑郊遊徑 → 鹿頸 → 七木橋 → 橫山腳上村 → 新娘潭 → 烏蛟騰 (全程共23 km)

詳情可參考官方網頁 http://nemm.hktraveler.com/route.aspx
你都係兩項鐵人季軍
今晚去咗簡介會,亦已幫各位隊員攞咗戰衣、水壺、地圖,另外 coupon 及止汗劑 (贈品)

請隊員留意:當日 8:30 am 開始登記,9:30am 起步。暫定響 7:30-7:45am 太和火車站某食肆集合,一路食早餐一路等,然後約 8:15am 響太和搭的士到起點。

午餐及下午茶將幫趁沿途士多 (有各式炒粉麵、豆腐花等鄉郊食品) ,不過都帶定以下品資:

Powergel / powerbar
水袋 (1L-2L) -- 沿途有水站及香蕉派
頭燈或電筒 -- 因為我地係超慢行,而日落大約 5:30pm,因此有可能要用頭燈
相機就建議一條友帶,以免攞太多部機
Walkie 我會帶一部,你有就帶埋,因為果度始終係東北迷宮。

thanks
你用邊隻walkie?mo記轉channel定入channel果隻?mo記我有一隻,入channel我有一對
我係合法果種,用 credit card 積分換的
我同301小隊隊長(表妹)去在雪地三清山練習完返黎,日落前應該可以完成。希望唔會成為負累~
Mo記 Walkie 我地有轉channel果隻 ......
回復 6# hawaiiandaily

放心,體驗組係預咗帶埋小朋友一齊行嘅,所以正常人有基本行山經驗就多數冇問題,何況我地唔係追時間。

你想體驗快 d 嘅,不如考慮吓參加環島行,暫時大笪地有四件參加 (兩件已報名,另外兩件唔知報咗未);另外 Action Asia 響 2011 有五場越野賽,如無意外我會參加其中四場 (因其中一場撞正馬拉松)