登記成會員
搜索
查看: 11019|回復: 10

2003年12月28日 將軍澳人造草 -- 對裕新仕勤 (聯賽)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

比賽日期12/28/2003
對手裕新仕勤
地點將軍澳人造草
比數2:1
己隊入球者阿池兩球
比賽精華慈表現卓越, 全隊出色, 惜政勇戰受傷.
紅/黃牌阿昌
最佳球員阿慈

陣容左至右:
龍門: Homan
後衛: 陳明, 政, 昌, 細
中場: 榮, 邦, Ray, 贊
前鋒: 慈, Alex

後備: 骨, 燒雞
路過: Benny
From: 十六號仔Homan  (Original Message)Sent: 12/29/2003 11:19 AM
上半場憑著阿池梅開二度,以二比一小勝。
對手初段取得較多攻勢,不斷在禁區邊沿得到罰球,但全部無功而還。到上半場中段,阿池於廿多碼外一記腳趾尾拉西首先得手;到上半場末段,阿細助攻右路底線地波傳中,混戰之中阿池擺脫對手門前熨入。
下半場有中堅阿政手指受傷須送院治理、另外阿池亦於一次半單刀狀態中被撞跌受傷。
對手下半場取回不少攻勢,戰至下半場中段門將Homan於禁區內爭頂撞跌對手,球証直指十二碼,對方隊長一射中鵠。後多對手分別糟蹋了一次單刀機會及兩次近門傳中,而我方的快速反擊又未能拉開比數,結果以二比一完場。

From: 十六號仔HomanSent: 12/29/2003 11:24 AM
今仗如果唔係阿池梅開二度,我就會選阿昌or阿細
但係入兩球功不可沒,而且第一球仲好鬼靚,所以MVP一定選阿池
From: 打什肥佬Sent: 12/29/2003 11:42 AM
一個唔錯的結果. 有冇得睇返個出場名單呀,唔該homan.

我到場睇左10min 到. 就睇到失左個12碼... 其實個下都係一半一半,可能球証見我地win 緊兩球瓜. 不過之後我都見我地依然有唔錯的攻勢.今場似乎兩邊落底出波幾有效咁.日後我地可以應自己到場的人腳及對手而作出相應的安排.
From: Brian_no9Sent: 12/29/2003 12:53 PM
知道你地嬴左波, 我都好開心啊!!!
於新一年前發生, 係04年好兆頭呢!!!
希望下場賽事我能夠出席~~~
From: 卡富芝屎Sent: 12/29/2003 1:15 PM
阿狗, 我地等你返黎呀...

我都係選阿慈... 冇別的選...
From: 卡富芝屎Sent: 12/29/2003 1:22 PM
此外, 好想大家關心一下阿政, 因為佢為了球隊勇戰受傷, 手指尾裂骨, 要即時做手術...
阿慈又撞傷波羅蓋傷出...
希望各隊友向阿政及阿慈作深切的慰問...
From: 希比昌Sent: 12/29/2003 11:33 PM
我都揀亞慈, 我冇記既話, 入第一球好正.........一轉身就單刀!!

著晒火呀!!!

亞正幾號電話呀? 大家可以send sms比佢呀!!
From: 卡富芝屎Sent: 12/30/2003 1:18 PM
阿政電話係 81010955
大家有心請致電他啦...
From: 中場破壞王Sent: 1/2/2004 1:58 PM
雖然今次是二比一勝出, 但homan在門前玩小把戲, 差d比對方入多一粒呀!!!
好彩對方唔得手, 如果唔係我哋就會同homan哩個罪人開過早年!!!!浪費了呀慈
的努力啊!
我同呀慈踢咁耐草場, 都未見過佢入得咁靚㗎!前峰功架盡表現呀!
今場我哋又多兩名球員受傷.....下場其他人一定要努力代佢哋打埋呀!
今場MVP, 我選呀慈
From: 卡富芝屎Sent: 1/3/2004 11:42 PM
Homan 今次就真係抵鬧, 以為領先兩球波就老定開始玩野, 如果o個球比對方射入, 其實對眾隊友都幾大打擊, 如果因為o黎球波而輸波, Homan你更加成為罪人, 我認為Homan應該向我地大家陪罪, 至少都要請飲野呀... 不過最重要係交隊費呀... 你絛友仔快o的自動自覺呀o下...