登記成會員
搜索
查看: 11168|回復: 6

2003年11月30日 斧山道 -- 對QRE87 (聯賽)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

比賽日期11/30/2003
對手QRE87
地點斧山道草地場
比數1:0
己隊入球者阿強(上半場25')
比賽精華狂射廿多球不入, 阿細勁射被擋出, 阿強再射入
紅/黃牌樊潤
最佳球員阿強

出場陣容:

守門員 : Homan
後衛 (左至右) : 陳明, 阿正, Ray, 阿骨,
中場 : 燒雞, 阿邦, 阿強, 阿贊,
前鋒 : 阿細, Sam
後備 : Benny, 阿榮, 飯潤
From: 十六號仔HomanSent: 12/1/2003 2:39 PM
最佳球員選舉:

我揀阿贊
From: 卡富芝屎Sent: 12/3/2003 2:25 AM
MVP我選阿強, 因為佢執漏我射o既球而入波...
From: 打什肥佬Sent: 12/3/2003 10:30 AM
阿細如果係咁....
就要選多好多la woo, 例如:
最把握機會球員 : 阿強, 入左你個波
最射門正中球員 : 阿細, 因射親都中正龍門中間
最勤力積極球員 : 飯潤, 一入場就週圍搶波, 好似餓左好耐咁
最高速入楔球員 : 燒雞, 後幾個身位起步都快過d 後衛追到個波
最無影無蹤球員 : 阿昌, 唔係佢放人地前鋒, 而係放飛機放到無影無蹤
最落力後備球員: 當然係我, 提場重肉緊過你地踢緊個d
最寒風凜冽球員: Homan, 大半場時間係禁區頂吹風
From: 十六號仔HomanSent: 12/3/2003 1:28 PM
benny
雖然我同意你睇法
但係「最佳球員」既然係選出來,
你就唔可以對阿細的票有何異議啦…
不過,個人意見:
阿強入波的確重要,而且佢表現都不錯;
我選阿贊呢?係因為佢真係在右路製造到好多機會
加上全場都表演落力,所以我先選佢…
From: 十六號仔HomanSent: 12/3/2003 1:29 PM
係啵
講下講下
benny你都未講你自己覺得的「最佳球員」…
而家一票阿強一票阿贊
競爭激烈呀!
From: 打什肥佬Sent: 12/4/2003 11:06 AM
其實我都未有定案. 如果得的話我會選雙MVP...因為阿強的入球同佢射門的智慧很好至少唔洗勁抽埋去, 攞角度已經夠, 阿贊呢, 計Assist 佢win 成條街. 所以都好難搞?!

重有, 我地係咪要重罰個d 無尾飛X 個d 人....(差D 要加多幾個XXX,助下語氣)...

其實呢場波都係個句, 大家射門始終都係一般... 學佢地唔知邊個話, 埋到門都冇個種勢係一定要入你個隻, 即係呢, 冇個種火...大家都好似諗住呢次唔得, 咪下次再來咁... 我成日係場邊睇, 都睇到火起... 五五波去搶... 都冇話會勢凶夾狼咁去攞... 即係呢.. 唔係要芧... 但踢波d 野係講個勢... 人地唔怕你的話... 即使你點走得快... 佢都會敢試下帶住個波推你...
同埋大家太著重打自己個種踢法... 要人點就你, 點交俾你, 但我們是踢11人的, 如果唔找方法去配合下其他人, 點叫做隊友. 個人明明左腳仔, 你直線交個波去佢右腳, 咁你話點搞... 個人攞明係會落底線出波, 咁就找人入前柱頂, 另一個就係後面等溜出來的波.... 死企係到有咩用... 次次我地都係話個人技術好過人... 但總是不入到球... 波就係禁區, 圍住傳...咁點?..
Oh... too many 偉論..haha