登記成會員
搜索
查看: 6995|回復: 10

Denon AH-A100 開箱(傷)文 ~~

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

正當尋找我的隨身聽 Headphone, Sony MDR-Z1000 正準備入手時, 見旺角某大 Headphone 尚有一對 Denon 100週年限量版 Headphone AH-A100 出現我面前, 呢對限量版之前已冇貨, 只有係網上聽點好而不可近之, 於今日放工前致電旺角 Headphone 店詢問有冇 Sony MDR-Z1000, 回覆有之餘竟然連 Denon AH-A100 有一對係度, 請店員留貨後放工便飛快去旺角店一睹風彩, 店員奉上兩盒 Headphone 不過 Denon 不可拆盒試, 之前於 Sony Style Room 試過 MDR-Z1000 覺得聽感細節清爽有些少貴氣感覺, 尚算滿意, 如今另一對 Denon 100 週年放在眼前但不可試, 同店員商議後拿了一對 Denon 接近聲的 Headphone D5000 一試, 對於我從未聽過 Denon 是個作為參考的好方法, 一聽落感覺比 Sony 暖, 音樂感較高, Bass 潛得深, 味道上 Sony 係高分析監聽級, Denon 便是為聽音樂而生, 而店員亦好有耐性分析, 更加上網搵相關資料作解釋, 抵讚 ~~

Denon AH-A100 外盒

生產日期 101101

100th Anniversary

開箱...

附有出世紙及百週年介紹書

Denon AH-A100 真身

附有說明書, 延長線, 6.3mm頭, 絨布

木殻耳筒
就係個 "100"字樣令你轉軚 ...... 太兒戲喇....
回復 2# wongfai

做人係咁兒戲架啦, 咁我欣賞天龍聲呀, 人冇幾多個 100 年, 就試下百年心血結精都係返度喇, 天龍有部百年 AV Amp 嗅嗅佢喇
回復  wongfai

做人係咁兒戲架啦, 咁我欣賞天龍聲呀, 人冇幾多個 100 年, 就試下百年心血結精都係返度喇, ...
c_Foo 發表於 1-12-2010 01:26 AM

AV 呢個名詞有冇 100年呀 ? 唔好呃我唔識野喎 ....
AV 我唔熟你唔好同我拋書包, 睇下呢度, 梗有一部啱你
http://www.denon100.com/#/chtr/products/intro
咪就係多左個"100"字樣同簽名之麻,有咩分別???
kind of cow b
牛 B 就出嚟交流交流
請問幾$? 夏天出街載住佢會唔會好熱?
$3,980,夏天出街戴一定養魚,我習慣係車上戴。

呢對天龍依家用 iPod 直推未 Run-in 已經有滿意效果,Run-in 後會更好,就算之前對 HD650 都冇咁大驚喜(不過聽落好舒服),走咗咁多路暫時天龍聲幾啱心水。
好牛B,毒得好利害