登記成會員
搜索
查看: 8013|回復: 8

2003年10月5日 九龍仔運動場 -- 對精確 (聯賽)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

比賽日期7/9/2003
對手精確
地點九龍仔運動場
比數0:0
己隊入球者
比賽精華我地攻勢比較多及到肉, 不過都係差臨門一腳; 同埋成日俾旁證吹越位, 睇黎前鋒們要遷就一下旁證,退後兩步先追, 咁就冇咁易offside啦~~~
紅/黃牌 陳明兩黃變一紅, 雙腳飛剷, 勁!
最佳球員阿Ray

出場陣容:

守門員 : Homan
後衛 (左至右): 陳明, 阿正, 阿昌, 阿骨
中場 : 阿榮, 阿邦, 阿Ray, 阿贊
前鋒 : 阿池, Sam
後備 : 阿細, Benny, 阿九, Alex, 燒雞, 阿強
From: 十六號仔Homan  (Original Message)Sent: 10/7/2003 3:04 AM
有乜意見?

我就覺得係欠左一點點運

陳明出場反而激起我隊鬥志

而man of the match

我今次揀昌少

因為佢包左好多波

大家有乜意見
From: 希比昌Sent: 10/7/2003 3:32 PM
homan哥, 多謝比面, 我自問狀態還很差, 果日我腳軟軟, 唔夠氣, 回氣好慢, 可能係日頭既關係, 始終少踢日頭波!!! anyway, 多謝鼓勵!!
From: 卡富芝屎Sent: 10/9/2003 12:18 AM
我範得陳明好似燥左少少, 唔知乜原因, 好可能似親戚到... 我地場邊睇好礙眼, 雖然冇乜野, 但陳明要諗o下隊友十人應戰幾咁辛苦, 所以下次o係裸黃牌時就要控制o下自己EQ, 其他隊友也要多o的提點裸黃牌o既球員, 下次要羸o黎隊波呀... 努力!!!
From: 卡富芝屎Sent: 10/9/2003 12:19 AM
MVP我會選阿Ray...
From: 打什肥佬Sent: 10/9/2003 1:19 PM
Yes.!
陳明都好小係咁...
大家係場入面都要多d 留意下隊友.一唔正常就要㩒下佢.一見唔對路...情願早d 換走... 唔係話陳明... 而係日後大家都應咁早...
如果對呢d 前列球隊我地可以和波or Win....咁其他隊就要sure win...
好似阿九講個隊 "Our Team" 真係要大炒... 踢返我地個家波.... 我地要建立 我地style ....
我諗以我地平均都較對手快的走位... 可以多於禁區外搞事... 短傳滲入... 再加向邊線俾,再傳中... or 直線個人突破.... 再唔係有罰球, 搵重炮射... 我地都要先做好禁區頂的工作... 而且我地前線人才多的是... 唔怕諗多幾個多變的踢法... 上下半場各用一個... 對手都有排死...
講真... 後防呢場做得好好... 對手冇咩機埋門... 即使打小個... 當機立當斷的換人... 令後防重組得宜... 更有令在場球員唔知打少個... 即証明大家努力冇白費.
我地只要改善埋門組織及臨場發揮... 一定可以攞冠軍!哈哈!
From: 打什肥佬Sent: 10/9/2003 1:24 PM
Oh...講得太興奮... MVP 我都選阿Ray... 而全場最佳鏡頭係..令場邊後備席驚嘆...阿昌近場邊的一腳凌空腳底印走對方想控定的腳下球..
From: monsterchikSent: 10/20/2003 10:19 PM
我覺得mvp 應是阿Ray, 如果唔係佢在中場做截擊,對方會容易製造威脅。
另外,關於前鋒方面,我認為我們的前鋒速度都算快,不要心急,反而可以等一等,才追波,避免越位,我相信各隊友都有能力快過對方,入球便獲得。
From: 005chingSent: 10/22/2003 5:27 PM
阿骨及各前鋒,

我認同我地隊中前鋒是絕對快過對手.不過下次試吓在未波到時兩個前鋒直線企,當兩側或後場"餵"波給他們時即時平排分散向前接應(或可避免太多前鋒在旁証唔知/唔肯定的越位位置).