登記成會員
搜索
查看: 7782|回復: 15

2003年9月21日 九龍灣運動場 -- 對廣告聯 (聯賽)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

比賽日期21/9/2003
對手廣告聯
地點九龍灣運動場
比數半場勝2:0
己隊入球者First goal : 燒雞 (32')
Second goal: 呀骨 (33')
比賽精華
紅/黃牌
最佳球員Benny(呀骨都選Benny), 阿慈(Benny選)  

出場陣容:
守門員 : Alex
後衛 (左至右) : 阿骨, 阿正, Ray, 祺仔
中場 : 燒雞, 阿邦, 阿九, 阿贊
前鋒 : 阿池, Benny
後備 : 家輝, 陳明
From: 打什肥佬Sent: 9/22/2003 10:56 AM
開賽初段風和日麗, 尾段滂沱大雨.
一開賽GD 採取主動進攻. 由於技術 及中場組織力較好, GD 取得較多時間控球. 由阿邦的直線滲入及阿贊的右路傳中, 都能為對手的門前做成風聲鶴唳的場面.
廣告聯唯一令GD後防 震一震的, 要依賴幾近截得祺仔回傳, 但被集中精神的Ray 成功解圍, 以後較後多番右路傳中, 但分別被阿骨成功攔截及 堅固的一對中堅頂出.
接戰至中段, 由於Benny (本人) 與 阿池有了默契, 做成了不少入球機會. 先是Benny 接應阿池從對方兩個後衛間的二傳於禁區邊射門高出 (一旦這成為了入球相信會成為派彩最高的今季首個入球球員.!), 其後阿池接應阿政的長傳, 推入禁區, 力壓對手射門偏出, 再有阿池接應傳中波頂斜.
最有機會的, 則要數, 阿池接應阿邦直線推入禁區搏得十二碼, 可惜被對方門將救出, Benny 頭頂又被對方後衛破圍.
但對方久守必失, Benny 於右路邊線搏得罰球, 阿贊開出罰球右路傳中, 阿池力壓兩後衛下, 燒雞以高速突入, 於前柱頂破廣告聯大門. 近上半場尾段, 中場線再次發動進攻右傳, 阿贊突破越位, 接近右路底線, 從後快速殺上快阿池一步的左後衛阿骨門前近射得手.
半場比數, 2:0 GD 領先.
眼見大好形勢, 但天公不作美, 打雷下雨. 賽事被逼腰斬. 令廣告聯可免大敗而回.
From: 希比昌Sent: 9/22/2003 1:08 PM
各位, 對不起大家, 亞昌遲到, 由於中途落大雨, 又找錯路的關係, 我沒有到達球場, 我避雨時已接獲到中場需要腰斬, 所以沒出現, 希望大家願諒!!
From: 希比昌Sent: 9/22/2003 1:09 PM
想問此場比賽賽果會否算數?? 需要再踢下半場既比賽嗎??
From: GD_Alex21Sent: 9/22/2003 6:24 PM
昌,
按例需要重賽
Alex21
From: 我撐你Sent: 9/22/2003 10:53 PM
真谷氣.....要被迫腰斬.....如果唔係一定大數對手......過一陣個天又出番太陽....真吹漲....   燒佢數簿!!!!!
From: 打什肥佬Sent: 9/23/2003 1:13 AM
係呀係呀.
之後我離開德福重一d 雨水都冇.
真俾佢激死....
我地下次再對佢地一定要狂炒佢地.....
今次都半場2:0....下次一定要半場3:0 ...下半場再入4球.... 7:0 炒佢地...
hahaha
From: 十六號仔HomanSent: 9/23/2003 12:02 PM
第二隊可以算數…
呢隊唔得…
上屆斧山道我地唔夠人死都要我地棄權就係呢隊…
唔炒佢十個蛋都難洩我心頭之忿呀!
我地唔係失果三分?
可以聯賽第二名呀!
仲唔駛乜錢都比哂添!
From: 打什肥佬Sent: 9/23/2003 12:39 PM
Yes!
所以唔理咁多. 下次對佢地一定要炒...重要加重料個隻大炒特炒.
From: 卡富芝屎Sent: 9/23/2003 2:41 PM
想炒佢地容乜易丫, 只要留意o下對手點踢然後作針對式部署咪得o羅, 有冇留意對手點踢先??? 有冇人答到我???
From: KINGLAI10Sent: 9/24/2003 1:21 AM
I am so sorry for the penalty kick......But I will try my best next time(if you still trust me.)  
From: 打什肥佬Sent: 9/24/2003 11:51 AM
why not trust u. 你已經射了最煩的龍門的左下角了.只係俾佢博到,一早飛定姐.下次佢冇咁好彩呢!
From: 希比昌Sent: 9/24/2003 2:22 PM
who is KING LAI???
From: 打什肥佬Sent: 9/24/2003 4:53 PM
Hey....希比昌... 你有冇睇賽後報告呀.... 人地咪講左佢射失十二碼嗎...
咁你有睇邊個射失咩?!!
有下小小腦... 做小小推理la....要唔要買本小六統一測驗d推理你做呀?!

阿慈呀
From: 希比昌Sent: 9/24/2003 11:43 PM
咁岩唔知個英文名係邊個者, 咁q寸呀您, 佢info又冇講叫咩名, 我問下大家者, 使唔使咁樣講野呀!!!! 我嬲呀!!!
From: 打什肥佬Sent: 9/25/2003 12:44 PM
Come on....唔好嬲 la....雖然最早入波後衛俾阿骨做左....唔好咁小氣呢.....
最多我地傾下有d 咩Easy job 的入球俾你搞.... 等你入返下波la...哈哈!