登記成會員
搜索
查看: 5327|回復: 16

Apple iPhone 4 唔出白色?

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

剛剛去了香港及美國的Apple網站,發現照片不見了白色iPhone 4!
難道Apple放棄推出白色iPhone 4?
還是因為供不應求,無限期押後推出白色?
Screen shot 2010-11-03 at 12.05.23 AM.png @ 2 Nov 2010
Screen shot 2010-11-03 at 12.17.00 AM.png
難道白色成絕響?
不,原因係工廠做唔到白色,如果白色塗得厚,部機變厚咗;如果塗得薄,白色唔夠實。結果冇廠做到 Apple 嘅要求。

你搵番幾個月前新聞就有講。
回復 3# egg_studio

之前有人流傳(亦有話有真身流出)白色「工程機」
不過無保養
我就唔多信,分分鐘係某些國內廠自行加工!
D 新聞太OUT 喇....
出得白色果陣就有iphone 5啦
我睇新聞就係做白色機既要求比較高 做吾到mass production
另外都話左係有白色工程機,盒面部機係白色 不過天價,
難道你認為先達班玩家會分吾到加工機同實機?
就正面左手邊第一間有售
點解對隻"白板"情有獨鐘
難道你認為先達班玩家會分吾到加工機同實機?
就正面左手邊第一間有售

well... 我就係怕佢地識,呃D比錢買的人唔識啫
有無相睇?

[ img]no_photo_no_talk.jpg[/img]
色即是空, 空即是色!

做乜強求要白色, 又要痕又怕痛, 怕咪唔好用囉
回復 10# c_Foo

唔怕。怕佢唔出行貨啫~
出與唔出又點, 又炒
回復  c_Foo

唔怕。怕佢唔出行貨啫~
Homan 發表於 3-11-2010 04:30 PM

唔怕冇朋友,唔怕冇家人.... 怕唔出行貨 ???
為免有會員信某商場有所謂工程機賣,所以轉載一則舊聞 (9/12)。至於你信唔信由睇自己,我就唔信有所謂嘅工程機有得賣 (不過如果我響某商場開鋪,我就一定話有工程機,同廠商有渠道可以攞到少量貨云云...)

我有朋友都響美國買咗呢套 kit,佢話 d 質素都呃到人,大家不妨考慮吓轉咗白色後去某商場放咗佢話係工程機。(不過呢個 website 已經冇咗,但響美國某地方仍有得賣)

轉載自www.frostyplace.com 9-12-2010

就在傳聞蘋果白色的 iPhone 4 即將上市之前,美國有線電視新聞網 CNN 日前曾報導蘋果公司共同創辦人 Steve Wozniak 已經擁有一只白色的 iPhone 4 ,後來發現其實是假的。

日前有位讀者 Josh 以電子郵件詢問 Wozniak ,結果 Woz 的回答是他也是跟那位販售白色面板零件的華裔青少年 Fei Lam 所購買,並加以改裝其 iPhone 4 ,所以他並非直接取得白色款的 iPhone 4 。原文如下:

This Chinese teen sold the white parts on the internet. I got in early (although the kid had already made $130K) and got my front and back plates and modified my iPhone 4.

看來 Woz 老雖老,個性還是挺皮的!也想與眾不同,享受持有白款 iPhone 的快感。

那位名為 Fei Lam 的華裔 17 歲青少年因為前陣子在網路上成立 whiteiphone4now.com ,販賣疑似官方白色 iPhone 4 的面板零件而得到一筆相當高的獲利,據稱賺入 130,000 美元,快要等於台幣 400 萬了!當然蘋果不會允許這樣的事情發生,所以已經透過適當的管道讓 Lam 結束其海削行為。

又有風吹iPhone會出白色…

還記得上星期本網報道過的 iPhone 4 新金屬殼零件流出 嗎?那些機殼的出處有多種傳聞,除了有傳是新一代 iPhone 5 外,其中一種說法是那些新設計的機殼其實是美國最大流動網絡商 Verizon 即將推出的 CDMA 版 iPhone 4。而直至本週,後者說法有更多支持,因為 Verizon 於日前宣佈將在明天 (1月11日) 舉行記者會,以宣佈重大事情。由於 Verizon 未有透露記者會詳情,令外界估計 Verizon 將宣佈推出 CDMA 制式 iPhone 4,而且是萬眾期待的白色機殼!
http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=4759

不過,今日大家去US Apple官網,就知道…
又係吹水吸引收視...

= =點解咁鍾意白色?
我買左部黑色都唔錯呀~
因為白色冇得賣,所以......