登記成會員
搜索
查看: 1128|回復: 8

單車上火車

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

呢輯相早前響香港某討論區出現,由於香港某討論區 d 車神大部分都係咁做,所以好快就俾人剷走。

幸得有心人得知大笪地作風正氣,所以提供呢輯相,希望各位車手,特別係 d 新手  -- 電視都有講,香港 d 中產中年近年突然好鍾意買單車,但唔係點踩,留意相中人嘅身形就略知一二了 -- 記得唔好成架車入閘,搞寸個 party 大家下下都要 call 成記雞記便利,或者自己買架車,咁單車就真係變咗中產運動了。

冇乜人咪由佢囉.....
至幣係繁忙時間有 d 人都係咁,而且規矩上係一定要拆走前轆先可以上火車。
至幣係繁忙時間有 d 人都係咁,而且規矩上係一定要拆走前轆先可以上火車。 ...
egg_studio 發表於 25-10-2010 06:49 AM

相中應該唔係繁忙時間 .... 咪由佢囉.....

拆唔拆走前轆唔係問題,總之唔阻人咪由佢囉......
回復 4# wongfai

唔係怕阻唔阻人,係怕咁做得多D職員整整下要揸正來做就大家都無得搭咋!
回復  wongfai

唔係怕阻唔阻人,係怕咁做得多D職員整整下要揸正來做就大家都無得搭咋! ...
Homan 發表於 26-10-2010 12:42 AM

揸正來做係正常個喎.....
eggstudio, 上次你車我係搭西鐵果時係月台,有條有米友50歲到,拎住架鈦架車唔拆前轆等車,幾分鐘有西鐵職員過嚟叫佢拆前轆。
回復 6# wongfai

你O岩呀. 所以咪叫D友仔,而家鐵路人員比酌情權,可以拆轆上車
咁我地D單車友係唔係唔應該濫用,要自己守好本份囉.
以免將來真係揸好嚴的時間,大家都無癮
回復 8# Homan

其實鐵路人員唔係比緊酌情權比單車友,條例有寫明,上面架 RB 唔拆轆一定過例,大家跟例做少好多麻煩