登記成會員
搜索
查看: 7615|回復: 15

[推介/評論] 開箱文 ﹣ 呔匙

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今日去買內呔時,順手又買左一套兩條呔匙,牌子係「Park Tool」
收左我$25

換呔時最初係用我本身有的「zefal」呔匙
但後來試下用新「Park Tool」呔匙,發覺角度及順手程度都比「zefal」好
所以又要推介比各巴打…

左手邊為「Park Tool」、右手邊是「zefal」
hehe, I got the same one too.
遅 D 響街市買舊魚腩駛唔駛影張相POST 出黎同大家分享下呀.... ?
回復 3# wongfai

我睇過wongfai兄的facebook都係五十步笑一百步啦…
回復  wongfai

我睇過wongfai兄的facebook都係五十步笑一百步啦…
Homan 發表於 27-9-2010 01:17 AM

回復 5# wongfai

咩叫做五十步笑一百步?
我都冇話你錯, 除非你"一百步"同原文既"百步"意思唔同, 否則 ......... 「五十步笑百步」是出自《孟子‧梁惠王上》中孟子與魏國梁惠王的一段對話。後世以「五十步笑百步」來比喻譏笑那些指出別人犯錯時,而不知自己亦犯了同樣的錯誤的人。
咩叫做五十步笑一百步?
c_Foo 發表於 27-9-2010 01:44 AM

我都唔明..... 所以先問"一百步"係咪有唔同....
都係唔明, 明明講緊軑匙點解會去魚腩再昇華到 Facebook ???
回復 10# c_Foo

即係大家鬥離題囉…
呔匙有 d 好用,有 d 冇咁好用,所以開箱文 + 報告係有需要的
呔匙有 d 好用,有 d 冇咁好用,所以開箱文 + 報告係有需要的
egg_studio 發表於 27-9-2010 12:06 PM

魚腩有 d 好食,有 d 冇咁好食,所以開袋文 + 食評係有需要的
我用斷過好多條,呢條係最「硬」。
魚腩有 d 好食,有 d 冇咁好食,所以開袋文 + 食評係有需要的
wongfai 發表於 27-9-2010 07:20 PM

你對呀… 所以我地等緊你D食評~~