登記成會員
搜索
查看: 6306|回復: 15

乜都開一餐箱之 ﹣ Apple Magic Trackpad

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

為了讓大家了解一下Apple新野性能如何,小弟特意借來Apple Magic Trackpad一用,再和大家分享用後感!
為了讓大家了解一下Apple新野性能如何,小弟特意借來Apple Magic Trackpad一用,再和大家分享用後感! ...
Homan 發表於 13-9-2010 02:12 PM

Magic Trackpad 2.jpg

Magic Trackpad 3.jpg

Magic Trackpad 4.jpg

Magic Trackpad 5.jpg

Magic Trackpad 6.jpg

Magic Trackpad 1.jpg
由一隻手指到四隻手指的drag都有不同,multi-touch技術十分成熟。
function真的很多,如果熟練的話相信好好用。
如果沒有Magic Mouse,或桌面不太,令mouse不夠空間使用的話,都十分合用。
但如果已經有Magic Mouse的話,就覺得可以不用Magic Trackpad了~
當然,真正feedback要到小弟用熟了才可詳細報告評論!
多舊魚, 加重堆田區負荷
回復 5# c_Foo

重極都重唔過一部AMP啦…
我 2 個星期前買咗 Magic Mouse,當時都考慮過買 Mouse or Trackpad 好?因為擔心畫圖會比較困難,所以最後買咗 Magic Mouse

不過遲 d 都會考慮買 Magic Trackpad 響公司用,依家公司用緊 iMac 原裝果隻有線 mouse

期待毒後報告
回復 7# egg_studio

用左一晚,又發覺比magic mouse略勝一籌。
只要習慣佢D multi-touch function
佢係會比mouse快得多。
不過,有讚有彈,呢個問題magic trackpad 比 magic mouse 更容易唔覺意因手指尾、手邊的肉掂到而影響控制,呢個本來係我其中一個想試magic trackpad 的原因…
回復  egg_studio

用左一晚,又發覺比magic mouse略勝一籌。
只要習慣佢D multi-touch function
佢係會比 ...
Homan 發表於 14-9-2010 01:11 AM

點解要用家去就件產品既 ?
回復 9# wongfai

呢 d 咪叫做人性囉!
講緊 Apple Magic Trackpad 又會講 Amp 既 ?!
Screen shot 2010-09-14 at 11.42.44 PM.png

同MBP一樣,可以支援手寫輸入~
我覺得用果陣最好將Trackpad同 keyboard分開放,有時打緊字時,手指尾會點到Trackpad後走位
回復 9# wongfai

咁每一樣野都有個適應期嘅…

講番個trackpad... 而家發覺真係正…

mouse已被閑置一旁…
貪新忘舊冇感情
貪新忘舊應該係男人嘅天性,去吧!