登記成會員
搜索
查看: 4691|回復: 9

Apple 推出新iPod Touch, iPod nano, iPod shuffle 及iTune 10

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

iPod Touch 基本上是iPhone 4 的無電話功能版,但背面沿用圓滑的銀色金屬設計。(個人鐘意呢個design多D)
Screen shot 2010-09-02 at 11.47.44 PM.png

iPod nano 玩味十足、十分有趣,細小的機身上亦有touch screen…
Screen shot 2010-09-02 at 11.47.28 PM.png

iPod shuffle 就係上一代的function + 前一代的外型設計吧?…
Screen shot 2010-09-02 at 11.48.15 PM.png
漏提一向谷唔起(起碼在香港無人用)的 Apple TV

Screen shot 2010-09-02 at 11.56.28 PM.png

蘋果TV能否翻身受質疑
蘋果推出新版平價Apple TV,售價為99美元    ,圖搶奪電視劇集網上租賃市場,但分析員質疑能否成功。

新版的Apple TV只有舊版的四分之一大小,全黑色看起來更酷更小。它擁有HDMI介面、USB介面、音頻介面和網卡介面。新版Apple TV售會為99美元,而舊版卻售229美元,而銷量一直不高,外界一直批評其定位不清。

喬布斯宣布所有的電視節目租賃價格都為0.99美元。除了可以租賃,還可以播放Netflix流媒體和在YouTube    上播放視頻。

目前,霍士、美國    廣播公司、迪士尼    頻道等同意,租出部分節目劇集,但需在節目播出後,才能租賃,並沒有加插廣告。
新款 iPod Touch 就等我開箱文啦
BTS offer?可換新的了嗎?

真係唔明 APPLE TV 係香港唔攪好佢, 睇見今次新 Design 外型好吸引, 有得網上租片睇我會買.

另外 APPLE TV 係好野嚟, 有光纖頭, 部份 CAS 音響玩家玩緊

睇下佢就知 >> http://av-forums.net/plus/viewthread.php?tid=70821&extra=page%3D1
回復 4# hongdonald

BTS offer 多數都係換上一代的~
真係唔明 APPLE TV 係香港唔攪好佢, 睇見今次新 Design 外型好吸引, 有得網上租片睇我會買.

另外 APPLE TV ...
c_Foo 發表於 3-9-2010 11:36 AM

apple TV 我都有興趣,不過唔知香港出唔出.
用緊ITUNES 10,反應好似比之前慢..

另外 APPLE TV ...
c_Foo 發表於 3-9-2010 11:36 AM

點解係好野黎 ? 有光纖頭就係好野嗎 ?
apple TV係香港確係冇咩賣點..
另外,唔明點解APPLE PRODUCT(IPHONE/IPT)唔開放/提供APPS 播放RMVB呢種普及格式