登記成會員
搜索
查看: 19272|回復: 42

古董槍 -- 鐵甲威龍 M93R AUTO9

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

Homan 係咪有一樣?

評分

參與人數 1積分 +2 收起 理由
hawaiiandaily + 2 玩具分享加分

查看全部評分

可放入玩具版
哩枝好野黎架...我細過個陣勁想買....大過就買左其他仲重型既.....
加咗條 link 去玩具版了
呢支"鐵甲威龍"令我回想起中學時代, "鐵甲威龍" 黨對 "uzi" 黨, "鐵甲威龍" 全軍覆沒.

又有人將支 "鐵甲威龍" 噴銀油, 下場就 ......
呢支"鐵甲威龍"令我回想起中學時代, "鐵甲威龍" 黨對 "uzi" 黨, "鐵甲威龍" 全軍覆沒.

又有人將支 "鐵甲威 ...
c_Foo 發表於 14-7-2010 12:49 AM

彩虹道公園就係因為全部花糟都係BB 彈... 令到公園 D 花草死晒... 所以其後變左做兩個五人足球場...
回覆 6# wongfai

亂嗡, 掌咀
回覆 5# c_Foo

下場係點呢?

我當年都有 UZI ,仲要係齋連射 + 拖雙罐,戰鬥力一定強過鐵甲威龍,代價係燒銀紙。
而當年有諗過買番套 kit 變做 M93R ,可以袋落袋方便攜帶。
當年中學一眾同學十數個玩氣槍,型字派買"鐵甲威龍"(個別改埋22氣),同實用派買"uzi"改埋長彈夾,係彩虹道遊樂場決一死戰(亦係唯一戰役),結果銅皮鐵骨的鐵甲威龍抵受唔住uzi的猛烈攻擊,最終誤殺一名女途人慌忙而逃,一眾uzi派高舉果對氣樽慶祝
依家又多人用番入汽既長槍啦.....電槍少左人用....
果時玩 "鐵甲威龍" 同 "uzi" 未有電槍面世, 後期就改為玩電槍.

入汽既長槍唔使拖罐嗎, 係就唔錯!
長汽槍玩blowback唔洗拖喉架.
個匣入汽的....
回覆 11# devilzero

咁依家入嘅氣同當年 d 氣有冇分別?我記得當然 d 氣應該係會破壞臭氧層。
無咩分別...只不過係支槍會有blowback
環境都仍然係破壞緊.

最大分別就係依家新既有大陸國產...價錢平....
千零蚊已可買到枝.
咁都幾唔環保,咁我支鐵甲威龍出山無期了。
買枝電既咪得...不過用電就係增加左碳排放....哈哈
Blowback 果時都有, 最 heat 係支 G-lock. 仲以為而家 d 長槍(M16) 發展到入氣唔使拖罐.
Blowback 果時都有, 最 heat 係支 G-lock. 仲以為而家 d 長槍(M16) 發展到入氣唔使拖罐. ...
c_Foo 發表於 14-7-2010 02:17 PM

係唔洗拖罐架...ching佢地入汽落隻匣到就得.