登記成會員
搜索
查看: 11217|回復: 16

UE 耳機優惠

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今日去7仔打書釘, 睇到眼火爆, 原來全線 UE 耳機做特價, 低至六折!

http://www.thinkinggroup.com/

UE sales_(2).jpg

Willy 對 10Pro 係時候上車, 依家賣緊 $2,399

正想放對 10Pro, 依家蟹貨
不過10pro既水貨價錢只係行貨既一半,有頭暈身慶坐轉飛機就得,因為美國ue態度比香港代理有交帶得多,有問必答,有問題即刻比隻新既你~
回覆 1# c_Foo

係咪響百老匯、豐澤等電器鋪 (睇咗官網 Where to Buy) 做緊呢個價?係我就平平地買番對。

我用緊果對 v-moda 個插頭鬆咗,知唔知有冇地方會修理?
上星期已有廣告出,琴日出去百記唔見有貨,遲d去亦耳X睇吓
回覆 3# egg_studio

百老匯、豐澤等電器鋪之前見過有得賣, 如果要試音可以上金聲, 亦軒試試(大把耳機耳筒任試), 啱既就係跌錢的時候
回覆 4# willywong

果然等到好時機, 恭喜恭喜

但我內心仲有一團火
索性cm 化左隻耳機佢,自己享受好過,有團火不如就搵晚出火law
耳機就係耳機點 cm 都係  ...... 咁強姦隻耳
咁你都比人老強左咁耐,唔差在la..
我就一早習慣了
iphone人記得買10vi,多左個咪ga

我唔會買iphone 版,因為未必一定用iphone聽,要用我有shure隻mic線
我打算平平地買 170vi ($449) 有咪,呢款嘅評價如何?假如 around 呢個價錢,有冇其他好介紹?
RE:#12

其實買耳機同踩單車一樣,要arm你心水先買得過,每隻耳機都有佢既特性,好睇你聽咩歌,source(file format/player),一般ue低階耳機都係bass比較重同散,metal 愛好者恩物~

P.S.我題及"單車"兩字,會唔會又Off Topic扣分ga..
耳機簡單來說分單元出高中低頻(一至三個到十幾單元都有),愈多單元分析力愈好,聽講 Apple in ear 隻係兩單元 ($650),係唔錯既選擇。

一個單元出哂高中低頻,同三個單元出有分別,當然價錢亦好大分別,要試過冇買錯,就去金x吧
RE:#12

其實買耳機同踩單車一樣,要arm你心水先買得過,每隻耳機都有佢既特性,好睇你聽咩歌,source(file for ...
hongdonald 發表於 19-7-2010 06:18 PM

P.S.我題及"單車"兩字,會唔會又Off Topic扣分ga..

管理員:不會,因為你只係引例,並非無端端講咗單車 。

我聽嘅嘢好包羅萬有,而且耳筒都幾粗用,所以唔會投資太多錢。

我試過呢隻 170vi,相比舊果對 v-moda, 低音唔夠實,但衡量番價錢,而且平時都係響火車上面聽 (加上自從買咗 iPod Touch 後 90% 時間用嚟睇戲),唔需要遍重音樂方面。加上價錢 ok, 又可以講電話。

但想知道 around 呢個價,可講電話,其他牌子有冇好選擇?
有mic有興趣~
耳機簡單來說分單元出高中低頻(一至三個到十幾單元都有),愈多單元分析力愈好,聽講 Apple in ear 隻係兩單 ...
c_Foo 發表於 19-7-2010 06:27 PM

呢個係錯誤的.最主要係睇用咩單元同調音,er4p/s系列只有一粒單元,但分析力可以用用舉世無雙來形容!

Post番我最愛既Red/Blue Ver.先