登記成會員
搜索
查看: 5915|回復: 22

90秒之後先可再打msg

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

請問可唔可以改改呢....我打字都唔係噤慢姐.
你指 post 與 post 之間?

原因係......呢度有好多國內同胞好熱衷香港嘅中產生活,所以周不時響度吟詩作對,有時就賣廣告、灌水,睇少眼都唔掂。
你指 post 與 post 之間?

原因係......呢度有好多國內同胞好熱衷香港嘅中產生活,所以周不時響度吟詩作對 ...
egg_studio 發表於 9-7-2010 01:35 AM

我個forum之前都係噤....但係有無其他方法唔洗下下等90秒呢?
你唔怕灌水咪響後台 set 唔駛 90 秒。

大陸 d "註冊機" 真係睇少眼都唔掂。
ching set左註冊人手批咪解決哂....
之前有用,但依家用咗其他方法對付 d 註冊機 and 詩人。
d詩人問題我以前都遇過....最終都係要人手....不過我buy你既做法...因為我以前成日後先approve會員...哈哈
我地主要係 set d 註冊機、甚至正常國內同胞唔一定識答嘅問題 (一 d 香港人先知嘅野,例如新界的士乜野色?),仲要用繁體中文 / 英文答。
我地主要係 set d 註冊機、甚至正常國內同胞唔一定識答嘅問題 (一 d 香港人先知嘅野,例如新界的士乜野色?) ...
egg_studio 發表於 9-7-2010 02:07 AM

我想問下呢...如果開多一個分層既版得唔得呢.
因為我本身亦有一個討論區...不過太唔穩定了.
回覆 10# devilzero

乜嘢叫 "分層既版" ??

同埋你個 forum 點樣唔穩定?係咪放響 d 免費 hosting?
你個FOURM 網址係咩呢?
大笪地以前都係用FREE HOSTING,後來個HOSTING無左… 大笪地亦無左…
之後死死氣比錢HOSTING,但係都幾貴…
幸好而家有eggstudio兄相助,令大笪地更上一層樓~~
依家 hosting 響美國,www.lypha.com

呢間 hosting 速度唔算快,而耐唔中會有少問題,但 24 hrs 都有真人 support,有問題一般一上報就有人解決。價錢以美國 hosting 計屬中間價錢。

有興趣可睇下。
回覆  devilzero

乜嘢叫 "分層既版" ??

同埋你個 forum 點樣唔穩定?係咪放響 d 免費 hosting? ...
egg_studio 發表於 9-7-2010 01:23 PM

我個網我post唔到..你入我個info就睇到.
主要係影相.wargame..同埋飲飲食食呀個d
約有50-60位相識既朋友
我地以前用比錢既host.不過收費問題...host唔再搞...後尾就要用free host啦.
Free host 仲要行到 database 就多數 (極多數) 都係唔穩定,所以你嘅情況係正常。

如果你意思係想響呢度開一個版塊,例如 war games 、釣魚、生活着數等 (因為飲飲食食及影相已經有,而我已去過你個 forum 參觀) 都可以諗諗,我會同呢度 d 領導人傾吓。

有乜建議不妨提出。
Free host 仲要行到 database 就多數 (極多數) 都係唔穩定,所以你嘅情況係正常。

如果你意思係想響呢度開 ...
egg_studio 發表於 10-7-2010 10:44 PM

好呀...我可以叫埋d fd過黎熱鬧下.
我同最高領導傾過,開 War Games 版冇問題,你有冇特別要求?或者睇睇版規睇下有冇需要設置 exception 。

希望你可以帶多 d 會員嚟呢度。
我自己做番版主有無問題呢..
wargame版全名叫 ---- 民兵  
LOGO----我比你啦
版主梗係你做啦,你自己打理啦。我地會響幕後操控㗎啦。

有冇簡單 description 呢?

之前我地開探險版及單車版時,經驗係如果涉及 d 私人或有爭議嘅地方、或單車界所謂 "非法路線" ,會 set 某個閱讀權限令某 d 資料不公開,甚至版規唔可以公開 (例如地點,座標、出入口等)。而 wargame 界有冇類似 "習慣" / "行規" 呢?
我比d資料你先啦噤.
logo:

主版塊- War Game 民兵Militia
民兵,全民皆兵!一個有紀律,技術既隊伍歡迎各界加入,一齊討論「War Game」歡迎進行入內參觀。

子版塊: 民兵隊員內部會議室----------注意!!!「此區為限制區,只供民兵核心隊員進入,請勿私下交流密碼。」
           維收區------------------------討論一切有關維修及改良之討論區, 嚴禁討論2焦耳以上之改裝.

至於其他我自己執啦.