登記成會員
搜索
查看: 17886|回復: 17

大板輕鬆自由行…

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

小弟明天下午出發,會去「京板神」三個地方,大家有咩想我幫手買就出聲啦...
PS 我會搵大板的「NIKON PLAZA」行一轉~
我比較想睇吓遊記多 d (相 + 文字)
得… 今次我帶埋機,盡量UPDATE
我上年去大板都想去NIKON PLAZA,撞正休管。大板好好玩,玩得開心啲啦!
hi can u help me to shoot some photo of headphone/ipod/mp3 player? hope it will have details like price/location? 方便的話才去看一下? thank you
Big Camera in JP has a lot of headphone/ipod/mp3 players and let you try before you buy.
未有遊紀先有少少戰利品!去片!

Sor B 32.jpg
Nikon Professional 相機帶,不同款3條~

Sor B 33.jpg
Nano Block 積木,京都金閣寺~

Sor B 34.jpg
for 棒球人:「野球部」貼紙及棒球匙扣~

戰利品 01.jpg 戰利品 02.jpg 戰利品 03.jpg
adidas 拖鞋,非常有型又舒服!

戰利品 04.jpg
在Outlet “Sports Depo” 購入的跑步/單車風鏡~ 唔係made in China架!
右邊兩條相機帶留比我
明明係大阪/OSAKA,冇LALA 變左大板.
波板糖咩
呢個 post 由頭到尾都係講緊大板,冇提過大阪。

幾時有相睇?

對 Adidas "拖鞋"幾 $$$,香港貴 d 嗎?
咁樓主去左大阪定"大板"?
東鐵線上水前一個站係"糞嶺"定粉嶺?
樓主係大阪食左d咩?
假如小弟有機會去既話,都好想自己落手整Okonomi-yaki,呢樣美食香港都有,不過多數係廚師/waiter 代勞~
幾時有相睇?
對 Adidas "拖鞋"幾 $$$,香港貴 d 嗎? ...
egg_studio 發表於 29-6-2010 12:17 AM

東京同橫濱都有幾個大outlet(御殿場/幕張等),有d 似東涌個個outlet,售賣名牌為主
一般香港名店售價既六折左右,假設一個某b字頭名牌手袋係香港賣5000左右,一般2500~3500就有,
而香港人追捧既再來b,波突等牌子,亦比香港平3~6成不等(所以做就咁多香港水貨佬)
以下『』內既字就係聽聞既,『幕張outlet既一隻香港首富都好鐘意帶既手錶牌子,其中最高級既Grand精,比香港專門店<~~時間廊旗下,位於TST 某新起好既商場,平兩成,假設香港標40k,節省到既$分分鐘夠來回機票/買多個路易威登手袋益下港女』
不過記得outlet係冇旅客退稅..
但要留意,outlet好睇手神,us 13/6既波鞋,就算比你3折買到都冇用,而且唔少仲係去季款。
呢獲真係正字反被正字誤
但睇完都唔明同 Adidas "拖鞋" 有乜嘢關係?
呢對拖鞋咪係 Homan 貼身保護囉, 關係冇乜架, 戰利品一件, 大棚字講水貨佬我都係有興趣知下遊日本的樂趣, Release 下
我就等緊遊記。

對 Adidas "拖鞋" 有興趣,因為早前響尖沙咀間 Adidas 店見過,而幾年前響美國 d outlet 都有得賣,所以想知價錢有冇出入。

Alman兄,去大阪有冇影固力果先生同去固力果總部任試百力支~個度有好多香港冇得賣既特別版百力支!
相比起大阪,其實我更愛橫濱同京都既夜景(超大摩天輪/China Town)同名勝(古色古香既建築/妓藝)!
其他相今晚稍後出…
不過我在街邊(四圍50m內無其他人)就見到呢架野…