登記成會員
搜索
查看: 9006|回復: 29

加開探險版

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

我想取消玩具版開個探險版。叫摩星嶺 7 號版主意下如何?
開新版當然冇問題,不過個名好似 "某節目名",會唔會唔係咁好?

係咁依寫個版塊介紹,係咪 under "遊山玩水區"?? 有需要就自定埋版規啦。

玩具版開咗就由佢啦,得閒開吓新 post 或者有其他人會有 post
已開,自己 login 入去 set 版規及介紹, logo 就 email 我。

需唔需要特定積分先入得?
就咁叫 "探險版" 算免煩。
某特定 POST 先 set 權限,如礦洞及地道。
其他一切從簡反正有好多地方大眾都知,到時希望多 D 人報料。
另外 upload 唔到相,按上傳冇反應。
我 upload 到喎, check check 係咪 "文件過大" ,如果唔係就 screen capture 比我睇睇。

另外自己 set 番版規,特別係有 d 乜嘢唔可以明講 (例如乜乜山礦洞) ,或者要用暗號等,呢方面我地唔熟悉,但我覺得應該要有個規矩。

名方面不如就調番轉做 "探險版 (摩星嶺 7 號) "
可能公司 IP Problem 現在 upload 到
回覆 6# egg_studio

其實一般用暗號都是地區名/舊名或該地高度命名,如要報料大家都知遊戲規側。

今晚我研究下 .....
你公司個 IP 成日都比人 block.... ??
請問版主有冇編輯權力?例如改標提名或加閱讀權限?

版規
1)歡迎提供任何二戰遺蹟、山洞、廢屋、廢村及猛鬼勝地方,報料者必定加分
2)文章內如有相片必需設有權限,以免閒人對該探險地進行破壞 (小罪但也要扣分,扣幾多你定)
3)嚴禁公開正確出入口位置 (這是嚴重罪行必扣分,扣幾多你定)
4)如要轉載本站帖子內容必需通知本站管理人員
你係版主,可以響自己果版胡作非為。

你入到果版後,右邊有 "管理版面",用你個 password login 後就可以加版規,禁止 / hidden / 編輯其他人 d post (例如有膠 post、粗口) 及加 / 減分、禁言等。

至於 logo 我求其整個先,你有好 logo 就 email 我。
回覆 11# hawaiiandaily

有 d 意見:

版規
1)歡迎提供任何二戰遺蹟、山洞、廢屋、廢村及猛鬼勝地方,報料者必定加分 (二戰遺蹟改為戰爭遺蹟,因為二戰前都有遺蹟,除非你諗住講二戰遺蹟 only)
2)文章內如有相片必需設有權限 (小罪但也要扣分,扣幾多你定)  set 10, 等於要控球指數 100, 還是要高 d? 例如  20?? (如此亦要留意有 d 契弟會灌水,為求睇到相,不過灌水方面總版規已有禁止)
3)嚴禁公開正確出入口位置 (這是嚴重罪行必扣分,扣幾多你定) 你意思係一定唔可以公開出入口位置? 就算 set 咗閱讀權限也不可?還是有閱讀權限就可以?
我咁改戰爭遺蹟
只少有 set 10 吧
就算 set 咗閱讀權限也不可,要私下 PM 對方。這是玩開探險都知,怕該地點被封
明白明白… 小弟對呢方面都無乜認識,只係知道好似穿地龍一類的活動一定唔可以公開,因為係違法行為!
1969 穿地龍......
不如開過九噏任吹區啦!可以講粗口,人身攻擊
回覆 17# loo9327

可以去賤格同學會,入面大把同學歡迎你!!

可5可以講粗口?但係要(控球指數 100 或以上)5夠平民
「風水區」、「海洋區」、「賤格同學會」都可以爆粗…
唔夠分?
post 多D「自拍流出」搶下分啦!