登記成會員
搜索
查看: 4842|回復: 9

將軍澳飛bike

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

將軍澳晚上車流較少,加上交通方便,所以非常適合新手老手踩馬路。

第一次日期時間如下:

25/5 晚上十一點
集合點:TKO地鐵站
昨晚沒有到工業區,兜了幾個圈後,挑戰了經維景灣畔上油塘的長命斜!
大約30分鐘才磨到上頂。
bike@tko2.jpg bike@tko.jpg
休息後再向下衝時更突破50km/h的大關!
速度直達52.5km/h!!

同行的appollo RB更曾超過60km/h!!
Who is appollo?
Appollo 品牌成車,真係七成人三成車
兩輛紅噹噹既單車
Apollo 成車的車主係CD﹣ROM來的~
因為時間問題佢無出現在照片中!
有冇路線圖參考吓?

View Larger Map

下次將軍澳飛Bike路線:

首先在調景嶺站集合,再去B點TVB電視城,再回程去C點將軍澳站,之後經維景灣畔上行至D點澳景路,最後E點至油塘站走人。

全長「只是」17.6公里,但到TVB有一段上/下斜;澳景路的長命斜更加是練力之選!
想知條路有幾斜?睇google earth 啦!
想知條路有幾斜?睇google earth 啦!
View Larger Map