登記成會員
搜索
查看: 7664|回復: 6

Stolen Generation

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

剛係newsgroup 睇到呢張wallpaper
雖然小弟係MJ 迷,不過係96/97個個球季,jazz 首次打入finals.
小弟個心都係諗,MJ,你都拎左咁多年,utah 孖寶已經係生涯未期,比佢地拎番次OK嗎?活在MJ身影下既超級巨星,只怪你地生不逢時!

怪手 Mark Jackson

大口仔Gary Payton,NBA Trash Talk 高手,佢同MJ 既對決令人津津樂道

雷震子,白人有佢咁既彈跳力都算好野

Rick Smits,記得好似係第一個荷蘭人打NBA,當年佢+davis 兄弟鎮守pacers 內線!

John Starks,人稱Jordan Stopper,相信係小弟見過一個守MJ最有心得既球員

仲有對PHONIX SUNS 時的Charles Barkley呢?
Miller/Sir Charles 已經太出名~今次想介紹既係港人不太熟識既super star

BTW
MJ #45 紅黑Swingman已入手,一摸上手,感謝神..神,你待我真好..

有巴打想睇我可以提供實物圖,基本上#23都齊,#45因為好旱有,主場仲未搵到
而奧運球衣冇咩代表性,唔太想儲

另外.Utah Jazz既死光槍都係小弟好鐘意既球員
佢既招牌摸面動作

同隊既仲有廢柴Ostertag

Bryan Russell,早幾個月仲話想同jordan 1on1,球員時代以三分同防守見稱,係現rockets ariza既模版

另外,以我所知李兄好鐘意呢位球員
Bill Laimbeer,球員時代有"茅王"之稱,係88/89 球季piston 主力球員,Bad Boys老大,不過佢退左休之後可能少運動,肥左好多

佢都有比二哥收皮的一刻..

除左姚明,大夢之外,NBA 碩果僅存既技術型中鋒

Arvydas Sabonis,雖然已經四十幾,但check 番wiki,佢早兩年番歐洲打波,仍交左25分+10籃板既數據,榮登賽季MVP,佢既轉身動作,控球技術同3分能力,係現今NBA應該仲係"屈機招數",當年連shaq都比佢玩殘!

如果係呢班人,咁我又一定會提Mark Price
出名d仲有Tim Hardaway + Chris Muller
另外,Hawks 的Dominique Wilkins, 因為人品問題入唔到Dream Team 1 的Isiah Thomas 同佢拍檔Joe Durmas…
呀… 仲有仲有,Dan Marjorie呀! 當年好like佢的超遠距離3分球!