登記成會員
搜索
查看: 7028|回復: 6

屯門至元朗單車遊

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

我想踩下呢路線, 屯門至元朗其實好近, 但我想沿西北海邊走,沿途欣賞后海灣及白泥的風景, 再接山貝河入元朗。 在地圖中粗略定了以下路線, 大家有冇興趣?
在較大的地圖上查看屯門至元朗單車遊
上次假期比個肥仔車手點,流浮山通唔過龍鼓灘,要推車上青山!
係馬路定off road來?怕partner 頂唔順..
我肯定知係唔得,條死肥仔點都話得,結果咪比人老點!!!

如果由屯門上青山,上山係好靚嘅石屎路,落山係 MT 先行到嘅碎石路,我覺得摺車應該好 "問",只適宜推落山。

怕partner 頂唔順..
放心,上山條路你都應該頂唔順。請睇番舊 post,留意吓路線及海拔高度。

To Alex, 你條路線去到尖鼻咀就冇咗,其實你可以參考番我地上次條路,去到尖鼻咀 --> 邊界路 --> 元朗,當中一大段係 off road, 可以玩吓你架車。 (但果段路 Google Map 係冇㗎,所以你最好先 download / print 咗我果張 GPS 路線先去冒險)
果次唔上青山, 我都好 Relax 既
但明明有條稔灣路,點解唔通?係咪有村民非法封路?
回覆 6# alexphoto

不,果條路係屬私人土地。