登記成會員
搜索
查看: 10143|回復: 26

大笪地單車比賽 (賭控球指數)

大笪地又有賭盤,今次係買踩單車。

路程:科學園至元洲仔
日期:未定
出賽車手: 車手 A、油麻地 R7

如人手足夠,會有賽事錄影轉播。

賠率:
車手 A :1.5
油麻地 R7 :4.5

投票會員當你買 "控球指數" 5 分,如要加注請回 post 講低買幾多 。

賠率會按彩池浮動。

有關車手、其座駕資料請到 "單車世界" 分析。
單選投票, 共有 1 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
鬥快嗎? 車手A係乜水 >> Lance Armstrong

仲有咩盆口? 好似足球買上半大下半小
其實我都唔知車手 A 係乜水,不過睇過 R7 架戰車 (相) + 親身領教過佢嘅技術,我買車手 A 100個控球指數。

至於其他盤口,你估足智彩?單車邊有首名入球、單雙、讓球買㗎!
其他盤口… 例如有無讓幾多分鐘之類?
唔知踩一轉「科學園至元洲仔」平均20KPH 大約要幾耐?
我想買YMTR7沿途炒幾多次車 如果真係比賽, 我可以幫手拍片,但雖要多2-3部Cam及人手
今次算唔算係大笪地一大盛事?
回覆 4# Homan

參考資料:我一般 (road bike) 從富善村停車場 (上次你地見我泊車果度) 踩到科學園約 8 mins,但摺車差幾多就唔知。

大家唔好諗咁多其他盤口,快落注先啦。

整返個 Final Fright 頭像

lanc_MINI.jpg   VS   r7.jpg
                  車手A                                              R7
比兩個星期來train 下先啦..
但究竟車手 A 係邊個?呢度嚟嚟去去得幾位摺車手,斷估唔會有 road bike 、A-bike、 MT 大戰 R7 果部 "大改" 嗎?

所以我暫且估車手 A 係 "最高領導" or "屯門 Jane"

以車計,"屯門 Jane" 加速及極速都高過"最高領導"部貨 Van, 除非佢將 d 貨架、泥擋、HiFi 等拆走以減輕車重,或者借車 (暫時冇人知車手 A 係咪一定會踩摺車......)。
事先申報,我只享受 Jane 帶來既快感,無意接受比拼
睇來大家好hyperactive
回覆 6# Homan

算㗎,我響所有版面置頂晒了!! 希望唔踩單車嘅會員都入黎投個票 / 落個注

我希望可以用 road bike 沿途錄低,但要諗諗點縛架傻瓜機響架車上。
TAOBAO有賣放相機/cam既架
回覆 14# hongdonald

果 d 架響單車鋪都有得賣啦,我個頭盔都可以駁 cam, 問題係我冇個 cam 之麻

如果用果 d 架裝傻瓜機,一路踩一路拍係會震到乜都睇唔到㗎
剛到車手A傾過少少rules
1.車手只可以用自己踩開既單車作賽
2.如果車手A勝出,可得到本人500控球指數及要求本人做50下push up(即場係元洲仔做,過程要拍下video),相反,本人勝出,可得到1500控球指數及要求車手A做50下push up(即場係元洲仔做,過程要拍下video)
另外,本人希望係星期五晚作賽
就4月既最後一日!
咁炒車、或者被阻 (例如有對頭車、行人、dog dog) 都冇得當唔算?

好似跑馬騎師墮馬,就算隻馬自己跑番終點都當輸??

咁幾時出排位?吐露港內檔有利好多喎~~
呢d都當輸!因為相同condition,大家都係吐公比賽,遇到就當你唔好彩!
遇神主牌,見牌撞牌