登記成會員
搜索
查看: 40576|回復: 28

敗家仔入黎睇~~

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

一年過去, 新一年又開始, 係時間講下大家的來年大計, 唔使負責任, 任吹任講千期唔好比老婆 / 女友上黎睇到, 到時守行為唔好攻我出黎 ~~ 敗家NEVER DIE ~~
我講先 !!! 入蝦+支50+多支150
咦?幾時突然想入蝦架?之前我話蝦你又話唔好?

我就唔怕比人睇到,我想:

5d2 + EF14L
另加 ARCATECH 頭
依家老土當時興嗎, 中底不嬲都有興趣, 係 SCAN FILM 問題未解決o者
平就Canon 8800F, 貴就Nikon 9000ED.
EF14L係咪二代?!
咁有冇興趣入蝦先, 攪個蝦仔同學會嗎!!!
有2代咩
唔係不嬲都係一代咋咩?
24先剛出2代咩?

如果入蝦,頭先在「抵死兇」見到的503cx只係$9999咪好o岩時機?
二代之前出左喇, 搵返一代都應該有貨既!!!
http://www.canon.com.hk/tc/Consumer/Product/ProductDetail.aspx?product_id=100093&series_id=43
數碼年代16-35, 85, 14, 24 都已出左二代喇, 而200/2, 800/5.6更加係新鏡。

回復 8# 的帖子

哦... 咁就梗係有新要新啦~
對EF系列無欲無求啦咩?
善哉善哉, 師主言重喇, 小弟要想的是120空間 ~~
原帖由 c_Foo 於 2008-12-19 23:41 發表
善哉善哉, 師主言重喇, 小弟要想的是120空間 ~~

萬物本是無色無塵, 萬象應是無邊無際 。
師主又豈能只困由120之中呢。前面有612,617, 4X5, 8X10........
本來計劃入D700, 但又心思思部45, 點知細佬話出年結婚,做大佬嘅點都送d金器,所以都係諗下算啦。

我就要儲錢交稅… 仲有… 海嘯又嘯到我… 唉~
原帖由 alexphoto 於 2008-12-20 12:05 發表
本來計劃入D700, 但又心思思部45, 點知細佬話出年結婚,做大佬嘅點都送d金器,所以都係諗下算啦。

金器唔重要, 重點係心意, 比我就送部D200比你細佬, 佢實開心到出唔到聲, 心唸" 大佬! 乜你搵d咁既野黎玩?! "
你就名正言順入D700, 簡直係雙贏, 一世人兩兄弟冇計!
原帖由 Homan 於 2008-12-20 12:24 發表
我就要儲錢交稅… 仲有… 海嘯又嘯到我… 唉~

我地d冇入市一族, 你都有事?! 肯定你靜靜雞撈野唔出聲!!!
都叫你入多兩支L保值喇, 唉 ~~

回復 15# 的帖子

總之而家錢又無… L 又無啦!

回復 16# 的帖子

唔洗愁, 你仲有車仲有女。

回復 14# 的帖子

可惜佢係canon人, 但我係唔會送canon鏡頭俾佢, 因為我唔啱用
原帖由 alexphoto 於 2008-12-23 11:05 發表
可惜佢係canon人, 但我係唔會送canon鏡頭俾佢, 因為我唔啱用

哥仔… 呢排我用fm2 多啵… 都係nikon啵…
咁借支17-55鏡皇比你玩好冇, 實行數碼鏡菲林底Crossover一番 !!!