登記成會員
搜索
查看: 23656|回復: 17

( 開箱 及 試後感 ) Logitech G27 軚盆+ APIGA AP-2 架

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

小弟一路都有留意市面出售既遊戲軚盆, 相信有留意既朋友都一致認同 LOGITECH 既產品 ; 當出了 G25 時,小弟已非常感興趣入手, 但始終市面未有一個附合小弟要求既軚盆架....,隱陣既就冇地方擺,輕巧既一入彎就成個軚都反埋, 回想起PS1年代為左隻 首都高 而入手了一個 $4XX.- 既輕飄飄軚盆 , 完全冇駕駛樂趣 ; 宜家呢隻G27,採用雙馬達作回饋力,個軚盆架一定要隱陣,從朋友得知台灣賽車發燒友出產左一款完全附合要求既軚盆架 ( APIGA AP-2 ) , 仲等............. 去馬~~~

由信和入手後拿拿聲過對面馬路搵的士,短短既路程要避過人群,拎住兩盒1X KG 重既大盒,係時候放低抖抖....
返到屋企第一時間放低... G27
返到屋企第一時間放低... AP-2
G27 盒中有盒
G27 原裝盒
G27 開箱
G27 包括 : 軚盆, 腳踏 及 6 速波棍
AP-2 拆箱
安裝後正面照
安裝後連6 速波棍照
安裝後之腳踏照 (正面)
安裝後之腳踏照 (背面)
安裝後整體照

試後感 : 都係果句一分錢一分貨既道理 , 首先講軚盆 , 可轉900度,每邊兩圈半,估唔到做到比美街機軚盆果種搶軚力度... 試玩 PS3 GT5 時間賽 ONLINE , 入彎仲比油甩尾果下力.... 唔放手真係手都扭斷你 , 賽車GAME 都係用軚盆好過用手掣既.... ; 至於AP-2 軚盆架... 都係果句.. 一分錢一分貨 , 用料硬淨, 設計一流, 唔玩時只要鬆一鬆兩個螺絲位, 成套可以接埋收藏呢 ....

呢張相已經表達出你屋企係 d 遊樂設施有幾多元化
應該去錦田劏番張 basket seat 返嚟。
呢張相已經表達出你屋企係 d 遊樂設施有幾多元化
egg_studio 發表於 23-2-2010 02:58 AM

張相如果影多d,拍埋套AV System落去就冇得頂,WongFai你已經可以足不出戶,享受家庭樂
係囉,差左一張跑車桶型椅子~
幾時可以去輝哥家參觀一下?
坐梳化效果更好呢!
WONGFAI 兄答一半唔答一半架!?
之前睇遊戲雜誌介紹個一款連桶型座椅既軚盤,已經好想買,但嫌佢摺唔埋好「牙訂」。但呢個穩定又小巧,唔錯。可唔可以透露個軚盤加個AP-2架總共幾錢?打算搬屋後入手。
G27軚盆 約$1,900.-
AP-2 架連波棍架 約$1,7xx.-

小弟全套購入價 $3,600.-
相信PS3 出GT5 時,AP-2 需求會增加,到時價格應該會調升,而貨源未必充足,好可能要訂貨,我果日買AP-2 時都係得番一套響門市,我個fd想買都要等下一水!
WongFai 幾時買埋個吹波器? 超速駕駛"巧崔蜆"喔
何謂 崔蜆 ?
危險!

幾時去公主道走返轉
我睇到"吹蜆"既?
我想問下,APIGA好還是 IONRAX RS1好呀?thx ;-)
我想問下,APIGA好還是 IONRAX RS1好呀?thx ;-)
-69- 發表於 16-8-2010 06:15 AM

IONRAX RS1 咩黎 ?
終於等到 GT5 大派用場喇.... 感覺一流 , 試用棍波玩又OK喎 .... 可能GT比較真實 !!!
依家成套賣幾錢呢請問?
同埋會唔會好大好難收藏?