登記成會員
搜索
查看: 4857|回復: 13

欲購新入耳式earphone

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

最近我對shure e3c已經離我而去,近日正物識新入耳式earphone入宮,有冇師兄有好意見. Westone音質如何?
西通的um1同e3c音色相近,平實,人聲厚,最近仲轉左新代理,不錯不錯
假如想帶有動態一D同音場比較闊既耳機,可試試ue的sf 5 pro,而唔怕水貨既話,可epc團購一隻tf10pro,大約1.6k一隻,人聲同動態都唔錯,bass量會比5pro少,但個人認為回彈性一流~
10pro $1600? 有冇睇錯, 點計?

耳機我所理解$1,000樓下一個單元, $2,000樓下兩個單元, $3,000樓下三個單元......去到16個單元都有, 單元多分別出高中低頻更細緻豐富, 而不同廠有其特色 Westone UM 系列帶落十分舒適, Ultimate Ears 動態音樂感一流, Shure 未用過未能評論.

耳機睇自己 budget 吧, 買耳機地方有得任試, 試啱跌錢就係咁簡單
正解,epc美國水貨團購係1.6k
你無睇錯,我都無講錯!

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1
1.6K 有個2千元以上級數的耳機?
快去毒下大家開個團購啦!
1.6K 有個2千元以上級數的耳機?
快去毒下大家開個團購啦!
Homan 發表於 12-2-2010 12:28 PM

係$2800,我對10pro買$2800
回覆 5# Homan

當然.有d人仲係覺得比300蚊以上買隻耳機,是膠的
    起碼呢一刻,我阿媽仲插緊我..
你阿媽未聽過o者, 聽過即刻入返兩對玩下
回覆 8# c_Foo

哈哈!我諗峰媽寧願入番兩手匯豐玩下
我就入兩手 2800 養老.... 兩日前 set 咗 20.1 到依家都入唔到...... 金融版先講
有時間落去去試下隻TripleFi 10先
Go Go Power Ranger!
呢隻野好玩既地方係,可以換線~
請問有冇人知隻TripleFi 10邊度會買平d?
"膠人"好介紹上網訂最平,我對係灣仔腦場買見市面上最平$2,800大洋,市面大部份$3,1xx