登記成會員
搜索
查看: 11883|回復: 14

終於入手 MARANTZ SA15S2

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

經過多日明查暗訪基本上已確定心目中的CDP (CD Player) 就是 MARANTZ SA15S2, 點解要買佢? 就是兩個字"啱聽"咁簡單, 講返 MARANTZ SA15S2 的特性, 中頻(人聲)帶暖, 音場闊, 定位可以, 另外日本制造, 可播 SACD, 亦增添購買慾, 講多無謂, 開箱見下各位細叔伯吧!

牛皮紙盒, 貼紙都係 MARANTZ.

原來盒內有盒, 不太環保吧!

開盒便見搖控, RCA線及說明書.

近D睇清楚.

MARANTZ SA15S2 正面, 香檳金色, 迷人線條.

有SACD LOGO, 可插HEADPHONE.

機身背面, 清楚見使用RCA線插.

MADE IN JAPAN, 可換電源線呢!

高貴的搖控, 手感好.

層層疊, 第六首係咩? 咪係 Hotel Califorlia 囉!

評分

參與人數 1積分 +2 收起 理由
egg_studio + 2 支持吸毒

查看全部評分

盒中盒 ... 正貨 ~ cdp 仲大個部 amp , 奇景 ~
遲 D 部 Amp 會大過 CDP
幾多錢呢?
一口価$7,800冇得平, 送咗條$1,200 RCA 線.
唔怕貨比貨, 只怕你唔播!

今晚得閒試咗大陸 DVD 硬拼 MARANTZ SA15S2, 首先用大陸 DVD 播 HOTEL CALIFORLIA, 跟住 MARANTZ, 得出結果大陸 DVD 人聲樂器所有高中低頻列隊一條直線係面前, 而 MARANTZ 可以比到音場的立體感, 聽到好多細節, 高中低頻亦會去盡D.

$7,800 值得嗎? 只可以引用玩具戒律第一條"早買早享受, 遲買平幾舊"!

回覆 6# c_Foo

睇黎小弟係時候入 denon avr-4810 響新年假期玩過夠了 .... 留意開箱文啦 ~

真夠牛b!再等你入埋對B&W speaker!
Gogogoo~~ Denon 好野嚟, 初頭我都想入手佢部 CDP, 不過 OUT BUDGET 放棄咗!

denon 2010.png
真夠牛b!再等你入埋對B&W speaker!
hongdonald 發表於 11-2-2010 02:23 PM

B&W 對 Amp 的須求好大餵極都唔飽,分分鐘要預五萬買 Amp。喇叭鐘情呢對 Harbeth C7,人聲迷人空間感十足,聽呢對喇叭感覺就好似揸住杯紅酒慢慢嗒極度 release,上次同 Alex 去毒氣室試過,果次冇帶錢,否則一定一鋪清袋,睇嚟今晚死就死,老幾就老幾

It look nice.where did you buy this CDP and what brand of RCA he gave to you?thanks.
旺角友誠16/F搵阿肥仔哥哥傾下, 試埋上面部 Denon CDP, 再唔係 Marantz SA11S2 都可以試埋, 只可以講一分錢一分貨.

送的 RCA 線品牌係 ACCURACY, 用落幾好
旺角友誠16/F搵阿肥仔哥哥傾下, 試埋上面部 Denon CDP, 再唔係 Marantz SA11S2 都可以試埋, 只可以講一分錢 ...
c_Foo 發表於 30-8-2010 11:45 PM

唔通你就係 16/F 肥仔 ??
回復 14# wongfai

如果我係肥仔哥就唔使一蚊都冇得平買部 CDP 喇