登記成會員
搜索
查看: 5297|回復: 15

大家有無見過呢隻「合法」無線引閃?

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

無線TTL同步器 ( http://www.hkcug.com/thread-35729-1-1.html 轉貼)

產品特色:

1、 TR-332採用全球免費FSK 2.4GHz無線頻道,15個可選通道。
2、 控制距離可達65M以上(可定制更遠距離)。
3、 整個正面採用了鍍膜鏡片,不易擦花,時尚高檔。
4、 使用LCD顯示通道、電量、功能模式。
5、 可同時控制多個閃光燈,包含影室燈、機頂閃光燈。
6、 直接通過相機對不同閃光燈的參數做出調整。
7、 相容所有佳能EOS單反照相機。
8、 相容佳能閃光燈及佳能相機相容閃光燈,如:580EXII,430EXII。
9、 支援各種快門速度,最高可達1/8000秒。
10、可通過PC插座控制影室燈,最高快門速度最高可達1/8000秒。
11、傳送器待機時間:1000小時以上(使用CR 2鋰電池)。
12、接收器待機時間:500小時以上(使用CR 2鋰電池)。

TR-332 For Canon Flashgun ETTL  Trigger目前支援的功能:
1、TR-332支持更遠的距離,可達80米。
2、TR-332支援所有Canon EOS系統機載閃光燈、影室燈,同時支援Canon EOS照相機相容的閃光燈。
3、TR-332支援快門與閃光燈的最高同步速度1/8000S。
4、TR-332手動模式下,影室燈也支援最高1/8000S的快門同步速度。
5、TR-332支援Canon EOS照相機的各種拍攝模式。
6、TR-332支援通過照相機的功能表,設置閃光燈的各種功能、前簾同步,後簾同步和高速同步、曝光補償。
7、TR-332支援Canon EOS閃光燈的各種閃光模式,包括E-TTLII、E-TTL、TTL、MULTI、M功能。
8、TR-332設備分別有E-TTL、手動模式。
9、TR-332支援Canon EOS閃光燈的無線閃光功能。
10、TR-332支持閃光燈的閃光曝光補償(FEB)。
11、TR-332支援通過照相機功能表設置閃光燈的手動模式時的輸出功率,以及各鐘曝光補償。
用d 雜口麥做咩q,pocketwizard la,安心又放心~
我金錢唔係無限復活嘛… 你估我係呀邊個咩…
買返嚟用吓咪知囉,正所謂人人為我,我為人人,版主係時候服務下人群啦
幾錢?邊度有得買先?
星際有得賣 $1,200 對
星際有得賣 $1,200 對
c_Foo 發表於 1-2-2010 05:10 PM

1200... 真係好為得下人woh..
$1200一對TTL引發貴與否睇下點睇,小弟當日買P.W.都係網上搜尋過資料再作分析,覺得"值"便去馬,最緊要件野啱自己用,與其諗諗加多幾個諗係価錢方面,不如用心去玩盡佢,得到的技巧係自己呢
與其諗諗加多幾個諗係価錢方面,不如用心去玩盡佢

這種精神值得嘉許, 所以我都係抱同一心態去滾女
成日講金唔講心攪到咩 Mood 都冇哂, 玩玩下又話制服+50, 一陣又話TTL +30, 聽到個人即刻失過失落園
玩玩下又話制服+50, 一陣又話TTL +30,

死火… D 90後火星文睇唔明…
what is TTL?
年青人+d 幻想吧,正所謂"有幻想有理想"
+50,+30咁平!? 我幫襯開果檔+100喎 係邊度? 快d介紹吓
呀~~呢位青年人有幻想有理想