登記成會員
搜索
查看: 4950|回復: 14

表情-代碼

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

我用表情..點解會轉左代碼(色圈內)..??

海洋戰績09/10

海洋戰績09/10
試下在表情後加一個空位,看可以解決問題?
試過...唔得
試下先:

對手: 海洋足球隊 8:0
你去海洋戰績09/10睇睇..有3個出代碼
係啵… 我改過你個帖都係咁…
preview時又無事架啵…
可能係代碼問題…
再試下先… 
因為表情係由代碼構成,而你打果d字(例如符號、數字等)咁 arm 等於某個表情嘅代碼。

你加一個 space 係唔得,試下加夠 2 個。

testing:

10月份
01 對手:DEMON       5:2
入球:偉仔,狗雄,呀明,呀樂,何堅
07 對手:271             12:2
入球:呀明(6),豪仔(2),達仔(2),呀順,狗雄
12 對手:運龍             2:1
入球:呀明,肥輝

19 對手:民生             9:5
入球:達仔(3),吹時(3),豪仔,呀順,og
23 對手:源禾足球隊   8:2
入球:大口,呀談
28 對手:ISOCCER     6:4
入球:狗雄(2),達仔(2),何堅,肥輝

9月份
24 對手:無印足球隊      8:3
入球:呀賢(2),吹時(2),大口,二伯,呀順,呀談

又唔係雷同.又唔係巧合.紅色為首球[ 本帖最後由 ahtam 於 12-12-2009 00:36 編輯 ]
因為表情係由代碼構成,而你打果d字(例如符號、數字等)咁 arm 等於某個表情嘅代碼。

你加一個 space 係唔 ...
egg_studio 發表於 11-1-2010 01:03 AM

都唔得呀… 試過哂了…
我試緊,等等
ok la, 原因係表情代碼同 discuz 化碼撞咗

解決方法:將控制顏色&字體的代碼及控制表情的代碼求其調下次序,等佢地唔好撞。

Homan 測試用:

1月份
08 對手:S.T.             10:2
入球:大口,呀賢,呀談,呀明(2),豪仔(2),細孖(3)
15 對手:駿盈8號
入球:
21 對手:30+
入球:
27 對手:
入球:

12月份
11 對手:華友聯          11:8
入球:呀明(4),達仔(2),吹時,狗雄,呀祖,豪仔,呀樂
18 對手:福名士          17:3
入球:吹時(3),達仔(3),大口(3),狗雄(2),呀明(2),豪仔(2),呀談(2)
21 對手:三家村          5:2
入球:呀基,吹時,大口,達仔(2)
28 對手:黃金聯
     入球:因對手不夠人,海洋多名球皇倒戈相向,記錄作廢。
11月份
06 對手:CONQUER   5:1
入球:肥輝(3),達仔(2)
11 對手:UFC             13:3
入球:呀明(2),呀基(2),吹時(2),何堅(2),細孖,大口,豪仔,呀談,og
19 對手:             4:3
入球:狗雄,大口,偉仔,呀明
30 對手:龍堡
入球:(此場屬於倒戈相向之牙較戰,記錄作廢,請保留彩票)
10月份
01 對手:DEMON       5:2
入球:偉仔,狗雄,呀明,呀樂,何堅
07 對手:271             12:2
入球:呀明(6),豪仔(2),達仔(2),呀順,狗雄
12 對手:運龍             2:1
入球:呀明,肥輝

19 對手:民生         :victory:    9:5
入球:達仔(3),吹時(3),豪仔,呀順,og
23 對手:源禾足球隊   8:2
入球:大口,呀談
28 對手:ISOCCER :victory: 6:4
入球:狗雄(2),達仔(2),何堅,肥輝

9月份
24 對手:無印足球隊:victory:8:3
入球:呀賢(2),吹時(2),大口,二伯,呀順,呀談

又唔係雷同.又唔係巧合.紅色為首球[ 本帖最後由 ahtam 於 12-12-2009 00:36 編輯 ]

好嘢...無人識整
我整咗, see 8#post

但有d code 我唔明所以仍需時間研究......
我整咗, see 8#post

但有d code 我唔明所以仍需時間研究......
egg_studio 發表於 11-1-2010 11:11 PM

咁勞煩你直入海洋戰績09/10嗰post到啦我編輯一吓吖