登記成會員
搜索
查看: 5192|回復: 16

賭一賭:蘋果平板電腦入門定價幾多錢?

請先睇舊 post 內容,然後攞出 50 控球指數,落盤,開彩後自然有人同你結賬。

http://photomarket.hk/viewthread.php?tid=1959&highlight=
單選投票, 共有 7 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
冇人落注,要推一推~
我寧願輸50控球指數都希望其他人中,咁就買機 lu
1月27號公布喇,快快落注
willy 咁你唔落注?
低過 US$899,投咗
買得大贏得大,嚟嚟嚟~~~

月底呀… 快D來啦!
除左Tablet Computer外,會唔會無端端加個iPhone 4.0呢?
Smartone 咁遲先埋apple堆,明顯就係知道遲D有新野?
至於 Smartone, 我都有估過會發售 iPhone 4G......因為始終 3GS 已經係水尾,就算再 upgrade, 都可能係 64MB version

或者,呢一兩年傳過嘅 iPhone mini ??

進取d,就可能係 5"-8" mon ,而運行 iPhone 4.0 (OS X 4.0) 嘅 iPod Touch,始終認為 Apple 未必會出部 10" 咁大嘅 Tablet, 因為市場已有 Netbook 呢個產品,Tablet 嘅 size 同性能可能同 Netbook 處於相同水平,而上年 Apple 曾出過新聞稿,話一定唔會出 Netbook ,所以細 size 嘅 Tablet or iPod Touch 可能會容易開拓新市場。

iPhone 4.0 只係 software update, 應該冇乜特別嘢...... 除非 iPhone 4.0 會響新 iPhone 上運行

會唔會係 iTunes 9.5 or iTunes X?

再幻想多d, 不如出隻 iTunes / iPod + GPS + 電話手表 + 藍芽耳筒
回覆 10# egg_studio

明報報導

平板電腦下周登場 蘋果攻電子書 與出版商合作 售價7800港元以下
(明報)2010年1月20日 星期三 05:10

【明報專訊】蘋果宣布將於下周三在美國    三藩市    舉行產品發布會,稱會有「最新發明」展出,美國霍士電視    台表示,已「肯定」萬眾期待的蘋果觸控式平板電腦(Tablet)將於當日面世,預料售價在7800港元以下。《華爾街日報    》披露,蘋果將藉著平板電腦伙拍出版商,全力進軍電子書市場,推動數碼書刊閱讀革命!

蘋果周一發出邀請函,邀請記者出席在當地時間下周三早上10時(香港時間下周四清晨2時)舉行的發布會,「來看看我們的最新創作」。蘋果公司一如既往故作神秘,但當日公布平板電腦的呼聲甚囂塵上。網站247WallSt.com的分析師麥金太爾(Douglas McIntyre)說:「如果會上沒有平板電腦的話,看著(蘋果)股價跌10%吧!如果喬布斯沒有拿著平板電腦現身,就會跌15%!」

料兼容iPhone 10萬應用程式

由於蘋果一向將產品資料保密,外界在公司正式公布前,只能猜測產品的規格。《華爾街日報》報道,這部彩色多媒體播放器熒幕將有10到11吋大,容許用家上網、聽歌、看電影或電視節目,同時可充當電子書及報紙閱讀器。報道指,蘋果平板電腦售價1000美元    (約7800港元)以下,將在3月開始付運。外界相信,平板電腦將使用新的作業系統運作,但有可能兼容給iPhone使用的超過10萬個應用程式。

彩色熒幕挑戰Kindle電子書

蘋果平板電腦的出現,可能會對不少電子閱讀器構成直接競爭。《金融時報》報道,蘋果的平板電腦能讓用家看電子書和雜誌,但比亞馬遜Kindle和其他電子閱讀器優勝,因為它的熒幕並非黑白,並擁有觸控功能。

知情人士透露,出版商HarperCollins正與蘋果就出版電子書一事協商,這些電子書將供蘋果平板電腦使用。預計HarperCollins 將為電子書設定價格,蘋果將與書商瓜分收益。這些電子書料將附加一些功能,暫時未清楚蘋果會否成立新的電子書商店,還是沿用現有的iTunes商店來銷售電子書。

亞馬遜等業者現時的傳統電子書,最低售價只需9.99美元(約77.5港元),比印刷    版本便宜。HarperCollins總裁默里上月曾表示,附加影片、作者訪談、社交軟件的升級版電子書,可以比現時電子書賣較高價錢,可賣14.99到19.99美元(約116到155港元)。

遊戲生產商盼分一杯羹

除電子書外,遊戲生產商亦想在平板電腦上分一杯羹。目前iPhone和iPod已開始挑戰手提遊戲機生產商如新力及任天堂的地位。現時外界最關注的,是平板電腦會如何連接上網,以及有何種娛樂方式。據報蘋果已和不少電視頻道商討用收取月費模式去播放節目。

霍士新聞指出,除了平板電腦,下周的蘋果發布會將有另外兩個焦點,包括新版蘋果iLife軟件,以及新的iPhone作業系統。
投咗lu
趕得切投
Apple iPad
wifi version:
16GB: US$499
32GB: US$599
64GB: US$699

wifi + 3G version:
16GB: US$629
32GB: US$729
64GB: US$829
買啦,應該買 64GB+WiFi+3G 果部,咁我部 iBook 可以退役了~~~
今晚有時間就會派彩啦!
此POST先關上!
我地係唔係唔記得派彩?