登記成會員
搜索
查看: 16043|回復: 39

想問下影樓燈

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

想問下影樓燈

下星期接左個ANNUAL DINNER JOE 係中環單規拖去所以唔可以問借開燈果個朋友借燈.....

想問下邊種影樓燈推介....大陸/無牌子/2手都得(分分鐘剩係果晚用, 用完掉左佢...)

有無好介紹? 我預燈連腳300蚊左右, 要日光燈
影樓燈如果買就一千幾百走唔甩…
要租可以咁,我地 (Homan、c_foo、Alexphoto) 共同擁有一支外置電/直流電兩用影樓燈。
可以租比你用啊…

反而想問兩問題:
1) 點解要影樓燈?
2) 機頂燈做唔做到同樣工作?

係咁既...果晚個FUNCTION係D 私人會所到攪, 素聞那裡黑暗到死.....(通常都唔會光得去邊)

所以諗住拎定去, 真係太暗直接打係個天花OR企係個台到就算, 燈我一直都有既, 不過今次幫朋友再加FREELANCE 咪唔可以問公司拎

機頂燈我當然有, 不過我驚太暗, 諗緊買多支N622I 長放係腳架到當飛燈用得唔得 (需要時先觸閃)
Homan C HING租好呀, 再唔係我請你地打邊邊, 順便賠罪(今年第1日放你地飛機) (唔好去好貴好貴果D) 你借比我啦
借冇問題,只不過先前要摩熟支燈!做Job可靠穩陣至緊要
借冇問題,只不過先前要摩熟支燈!做Job可靠穩陣至緊要
咁你幾時用?一係咁,約晚在土瓜灣一齊食一餐,再拎支燈(就在土瓜灣)一齊研究下!
我21號晚要用

土瓜灣我OK WOO 我住觀塘好近!!!咁幾時? 黎緊9,11,12,16,17,19,20唔得

其他時間晚晚都OK
好! 我安排後CALL大家!
OKOK

咁我就淡淡定唔駛四圍搵燈
回覆 8# siubi09

各位大哥~有無咩新消息??
you can call alman as he can arrange for tomorrow..
我無ALMAN電話
PM佢,交換電話!
SORRY 小弟未有安排添…

呢個星期五(15/1) 大家OK嘛?
如OK,不如晚上七時土瓜灣「九龍居」菜館大家交流交流?

siubi:上次大帽山我地咪交換左電話?
SORRY 小弟未有安排添…

呢個星期五(15/1) 大家OK嘛?
如OK,不如晚上七時土瓜灣「九龍居」菜館大家交流交 ...
Homan 發表於 13-1-2010 10:42 AM

OK
今晚19:00 土瓜灣九龍居!
小弟、siubi、alexphoto… 仲有無人來八卦?
遲來的通告? 肯定嗎?
今日接左個JOB, 要ON SITE望一望6:15到7:00係中環.....

之後我飛的來OK? BTW 土瓜灣九龍居點去?

BBTW~想來便來~最緊要開心, 我無問題 (不過唔好黎D 3唔識7, 鄰居/路人甲).....仲有唔好取我命 X_X
請問係咪要攞埋支燈? 因為支燈不在土瓜灣