登記成會員
搜索
查看: 8587|回復: 8

祖國山寨手機介紹 SH906

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

友人昨日買了祖國山寨手機 SH906, 聽個 model 就知係抄 Sharp d 日系機。日系機出咗日本後呢樣用唔到果樣用唔到,變得冇乜內涵,但經祖國重新後變得又平又好玩。

山寨手機一如以往,有晒所有功能,例如雙咭雙待、上網、聽歌、睇片、影相、收音機、 TV tuner 一定有

老抄日本機

老抄日本機

質料ok

質料ok

Touch screen, 十分高級

Touch screen, 十分高級

呢個係 touch screen -- 雖然冇 mutli-touch

TV tuner,

TV tuner,

個 TV tuner 其實收得幾清,不過影唔到個效果。

內置有美女除衫麻雀遊戲;上網就用 Opera Mini

價錢 $1300
同我的正版SH933無得比啊,無論係外型同spec
手感我都相信差好遠..
spec 一定強過你部野,操作 & 播片流暢度都十分高;手感冇錯係差,就好似舊款 d HTC 電話咁 ,但祖國機功能實在太強大了!
不是吧..10m pixel,28mm廣角,12800iso,2.8光圈,864x480的mon(3.3")sharp 自家mon
相機方面 d spec 就唔清楚,個 mon size 應該同原裝果部差唔多,但我相信你部 Sharp 冇 TV tuner、雙咭雙待 及 touch screen

而且你要知道,祖國 d 山寨機入面塊底板可能直頭就係原裝機果塊。
我部機有touch screen 喔.更支持muiti touch~
tv在日本用是有的
咦,咁塊底板有可能係......
直情係啦!呢部先係得物有所麻.....
我部機有touch screen 喔.更支持muiti touch~
tv在日本用是有的
hongdonald 發表於 30-12-2009 07:57 PM

計埋性價比,點同祖國山寨機比?山寨機WIN