登記成會員
搜索
查看: 4608|回復: 19

今晚有冇人一齊去旺角走返轉?!

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

出去MK做乜?當然係吸下毒,相機、影音、電腦乜都齊,我會19:15係MK大大力係咁吸
我今晚有事不能到… 不過可否出少少「事後報告」?
比我地知道毒品市場最新動向及價格!

感激無限!
我今日放得夜,聽朝返早,所以唯有寄望吸毒報告。
WongFai, 毒男峰快 d 上來報到喔
最近都敗入左好多野

真係買好可能買個X1.4 /X2.0影月蝕

但係散JOB D錢未收到.....
Kenko X1.4 好用, 強烈推介
同正廠成樣差幾遠?有無相睇?
八舊水同原廠價差一倍,用過質素ok,不過少用賣咗,至於 x2 質素聽講認真麻麻,買時最緊要試下有冇自動對焦。個人建議 400mm x 1.6 夠哂,Crop 一 Crop 到哂肉
我都知我640夠打, 但人總借貪心....正所謂一吋長一吋強

仲有就係一有錢就身痕
記憶中640都好夠玩下,7D pixel咁高,crop一下應該不是問題!
除非光源好強,否則 2x 增距環嘅自動對焦多數唔 work. 如果 ching 技術有番咁上下,索性用 manual 仲方便,何況影月亮的話,月亮係唔會郁 (相對你部相機 + 地球自轉運動) 所以放心買 2X 啦!!
有幾大買幾大,一步到位呀
我未必會買, 用既機會分分鐘1年得1次.....

搵緊2手, 再唔係640 CORP相算
除非光源好強,否則 2x 增距環嘅自動對焦多數唔 work. 如果 ching 技術有番咁上下,索性用 manual 仲方便, ...
egg_studio 發表於 28-12-2009 03:38 PM

記得要1系先有2x的自動對焦
    我覺得用640 corp一crop就可以了
    再唔係一步到位,買碌1200有so啊
我用緊果個係雜嘜 2X ,乜系都對到焦
或者返大陸買個接環,駁落天文望遠鏡甚至天文台
增距鏡副廠好過原廠, 起碼有自動對焦
事情有變,移司另一吸毒勝地 >>> SSP
事情有變,移司另一吸毒勝地 >>> SSP
c_Foo 發表於 28-12-2009 05:12 PM

你個樣.....唔通你放工去SSP XX??
去咗 SSP 一轉,主要睇 CDP,価錢由$2200至$4300不等,目標己鎖定 NAD 及 Cambridge Audio,冇即場試機係因為要上 WongFai 度試下部腦播歌的效果,最後重點係試咗部 Denon AV Amp + 座地播 Hotel Califoria,力水十足四面牆都快震裂,小弟雙手分別緊握梳化把手及 WongFai 大脾,另外試咗星戰前傳阿拿堅仔賽車比賽一幕,THS 效果非同小可,家庭影院認真利害 !