登記成會員
搜索
查看: 5419|回復: 16

無國界醫生野外定向2010

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

https://ssl.msf.org.hk/orienteering/html/content/registerNow.jsp?lang=C

每年,無國界醫生派出超過2000名來自60多個國家的志願人員,遠赴全球約70個處於戰亂、天災、飢荒、疫症或貧窮的國家。

這些擁有不同文化、不 同背景的志願人員,無分國界、翻山涉水為有需要的人提供緊急及基本的醫療服務。

在救援工作的現場,他們也曾目睹不少生活在偏遠地區的病人,需跨過重重險 阻,徒步千里去尋求醫療援助。

2002年1月,無國界醫生舉辦了第一屆無國界醫生野外定向,讓不能親身參與人道救援工作的香港市民,體驗無國界醫生志願人員不畏艱辛的精神,與及病人缺乏援助的苦況。

得到香港市民的熱心支持,無國界醫生野外定向已連續八年成為全港最大型的野外定向比賽。

參加無國界醫生野外定向2010,挑戰您的體能,發揮團隊精神,更可身體力行,以行動支持我們的志願人員,與他們並肩為無國界醫生的救援工作出一分力。

Alexphoto,係唔係玩? Wendy, Wendy 朋友Queenie (前年一齊去過camp) 都會玩,我地JOIN埋玩MIX Team?
一隊要幾多人?你地依家加埋 Alex 都四件了

回覆 2# 的帖子

係呀,但係佢有一人至四人一隊嘛,或者我地又試出兩隊?
我報名啦… 仲有無人報?
無就報3人組!!
回覆 4# Homan
比賽時間得2小時,時間太短唔盡興。
報左3人男子,等confirmation email 收到後就係比錢!!
兩小時?即係飯次茶既時間?洗唔洗十卜?
Dear Ms Li,

Thank you very much for the interest to the MSF Orienteering Competition.
But we are sorry to tell you that the competition is already full. We
cannot accept your application this year. Sorry for that.

Hope to see you again in next year's OC!

報名報唔到… 大家有無興趣做路人?
小弟有朋友已經組左隊,我地可以全程陪行support,仲唔駛比報名費添!
不如請 Hawaiiandaily 搞礦物質考察團
回覆 9# egg_studio

另開post講啦…
呢個活動我留意左好多年..
第一次.. 有填個FORM
可惜人數問題未能組隊............
好想試下玩下~~
呢個活動我留意左好多年..
第一次.. 有填個FORM
可惜人數問題未能組隊............
好想試下玩下~~ ...
港女234 發表於 6-1-2010 01:37 AM

咁有無興趣一齊陪行?參加果2個朋友都係女仔來的!
咁就3男3女了~~
好喎... 問下電影少女有冇興趣?
好呀… 不過佢係唔係超忙?
I will ask......
正式吹雞!

Date: 17/01/2010 (Sunday)
Time: The Competition has to be finished in around two hours. Starting time for each category will be announced later

佢地JOIN 女子2人隊,我估都係上午9-10左右起步,
如有人想join陪行,就相約8AM 在東涌等!
tomorrow morning 8:30am Tung Chung MTR!!

who's going??!!! please SMS/PM/Call me!!!