登記成會員
搜索
查看: 5095|回復: 6

[徵求] 3.5" IDE 硬碟 (250GB 或以上)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

誠徵 3.5" IDE 硬碟,最好 250GB 或以上, cache 多少、轉數多少冇乜所謂,最緊要用得。

請 PM 我

Thanks.
IDE硬碟係唔係同SATA唔同?
兩個唔同既傳輸interface
舊機(4~5年前既老母板,nb除外)多數用IDE
新機就會用SATA I/II
不過I/II既插口完全相同
另外,補充一點,PATA同IDE係同一樣野來
原帖由 hongdonald 於 1-12-2009 13:28 發表
另外,補充一點,PATA同IDE係同一樣野來

PATA? SATA? IDE?
咩呀? 無端端又有個PATA??????
PATA有再細分為ATA1,ATA2咁樣,ATA1即係IDE
基本上行內都定位PATA=IDE,假如真係要研究既話搵書慢慢睇亦無不可...
正如你又叫Homan又叫Peter又叫Alman一樣
咩呀? 無端端又有個Peter??????<~~Quote from you
呢 d 野搬去電腦區傾啦,講咁耐,究竟有冇人有 IDE harddrive 出讓呢?