登記成會員
搜索
查看: 4391|回復: 7

Canon 7D firmware 更新 Ver 1.1.0 版公布

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

轉載自 Cnet Taiwan 7-11-2009<br><br>新版的修正韌體為 1.1.0 版,若是 EOS 7D 的使用者,可自行下載進行韌體更新的動作。<!--more-->
現象:在某些拍攝環境下使用連續拍攝功能進行拍攝,便有機會出現前一張影像的殘影。但在優化曝光下,便不會看到這現象。
假如影像經過修整,例如調校光度,強調影像,此現象便可能變得明顯。<br>
  <br>
  可到下列網頁下載可修整和改善上述現象的最新韌體版本 1.1.0 。<br><br><a href="http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eos7d/firmware.html">http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eos7d/firmware.html</a><br>
有冇人可以話我知update左firmware 有冇壞處呀 ?
未有人有 7D 所以話唔到你知

回覆 3# 的帖子

我一年內話過你知!
不過照以往經驗,UPDATE通常都無乜蝕底
我有7D但無UPGRADE

因為影響不大
我而家都係用7D...我都係怕UPDATE左 DOWNGRADE唔倒....所以唔搞住
照計就唔會有咩事O既...
好!!好!!好!!