登記成會員
搜索
查看: 8691|回復: 14

Spammer/灌水黑名單 20-11-2014 更新(歡迎其他 forum / 機構下載)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

香港大笪地嚴禁 spammer 、廣告(未經管理員及版主同意)、廣告機器、商業訊息等。違反者之會員帳戶收立刻停止或刪除,並公開及立刻上呈 IP 及 email 資料至 http://www.stopforumspam.com

以下資料有兩個部分,分別為垃圾會員禁止電郵

垃圾會員為發放廣告或機械人之資料。
禁止電郵中的電郵 / 電郵供應商 / domain 已被視為 spammer, 系統會自動刪除註冊申請。

egg_studio:所以approve會員我仍然係堅持手動approve,我一見到在「原因」一欄是none的話我就delete... 呢樣野留比我做啦!

回覆 2# 的帖子

我見到留空原因都會 delete.... 原來如果「原因」一欄是none的話,多數是 robot ,因為國內有 d 自動 spammer / robot 一見「原因」就會自動填 "none" 另外,正常人唔填野係 sign up 唔到......
好嘢!咁都比你地兩大舊蛋散發現倒。
今晚幾小時內有 29 條友 sign up,  但有 28 人響註冊原因填 "none" ,而呢 28 人有 25 人個 email 係 [email protected]

其餘果 d 係 @sina.com 及 gmail.com ...... 但 sina 及 gmail 有正經人用,所以唔 block 得......

個 spam domain list 又多咗個 update -- 加入 @chongseo.cn

好嘢!咁都比你地兩大舊蛋散發現倒。
fatfai 發表於 3-3-2010 11:24 PM

d 同胞係用 www.seorj.cn 出嘅 software 自動 sign up d forum 同 "落廣告"。而呢隻 software 淨係識填個 none 字

如果你比佢"通過註冊",隻 software 會隔一陣/幾日 (視乎點 set option) 首先 post d 唔知講乜嘅文章 / 詩,如果 d 文章 / 詩幾日後都冇比人剷,佢就會開始 "落廣告"。

而呢隻 software 最新版係會自動 sign up 埋 gmail or yahoo 再自動 login 入去 check 埋 email 完成註冊程序。

真係魔高一丈

攪到好似22世紀殺人網絡咁......

冇得頂啊!更系勁
又搞掂一個咩「joyc」…
啊 joyc 今朝又嚟注冊會員,但佢做過乜嘢違規事件呢?我會留意留意。
回覆 12# egg_studio

賣灌水式國內網路廣告…
新呢個joyc唔肯定係唔係同一個人…
睇番 IP address 可知

今日果位用祖國 IP 注冊,但 account 未 activated.