登記成會員
搜索
查看: 4576|回復: 12

婚照「甩頭甩骨」攝影師賠 1.5萬

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

<P>結婚是人生大事,新人都會聘請專業攝影師影靚相留念,英國一對夫婦卻所託非人,婚照「甩頭甩骨」,夫婦心痛又氣憤,法庭判罰攝影師賠償。<BR>48歲的戴伊( Marc Day)決定迎娶 50歲的西爾維婭( Sylvia)後,兩人走遍 11個婚禮展覽,最終以 1,450英鎊( 1.8萬港元)聘請 Fresh Images的鮑爾斯( Gareth Bowers)出任婚禮攝影師。去年 8月 24日大日子來到,鮑爾斯才真正露底。西爾維婭說:「他拍照錯過了馬車進入教堂時間,也錯過了我們切蛋糕的重要場面,連感謝卡的名字都印錯。」<BR>兩人收到相簿後,更發現質素糟透:人頭被裁掉、鏡頭歪斜、焦點散亂、打燈欠佳, 400張照片中僅 22張較可取。一對新人於是入稟法院索償。法官看過照片,指鮑爾斯攝影技術真差勁,勒令他支付堂費及賠償戴伊夫婦共 1,220英鎊( 15,164港元)。<BR>英國《每日郵報》</P>
<P>&nbsp;</P>
<P>失禮婚照完全睇</P>

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
各位兄弟, 請引此為戒 !!!
我都有FD剛剛SEND比我睇…
C_FOO星期六D相... 會唔會有呢輯咁有風格先?
有三千蚊落袋, (魔鬼)良心話我知絕對值得一試
雖然我影婚禮相冇乜創意,但光源及構圖公整還是交到貨, 其實有d影師係就係好有創意,但好多時個客唔buy你都冇乎,尤其是有d表面上好西化的人,佢叫你影到好似鬼佬style, 但到睇相時又唔鍾意果d打斜影及淺影深的相, 整d moody相俾佢又話影得暗, 都幾麻煩, 所以影番d最傳統最保守果d就最穩陣
新人係48歲同50歲bor, 玩創意好似有D問題.  除非主動要求

而且大部分專業攝影師影之前都會問新人想要乜風格,所以冇藉囗
gum都有gei= =""
又睇唔到了
又睇唔到+1
出名0既攝影師就叫創意, 唔出名0既就叫攝影技術差勁............
依個世界係咁架啦
就好似王X衛的電影囉…
比個新秀導演咁拍?
未出街已經比老闆炒左…
又正如Wyman著到奇裝異服咁就叫潮,比著第二個光頭死肥仔著到Wyman咁就實俾人指住笑。<br>
唉.....連睇d相都要50分先睇得 ??