登記成會員
搜索
查看: 4127|回復: 5

Discuz 7 upgrade 不成功

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

問題係頭像冇辦法更改 / 顯示,而我上網揾過資料,Discuz 官方 website 有提及呢個問題,但似乎未有解決方法。

所以用回 6.0 ,upgrade 遲 d 先再研究。

由於 forum offline 咗,upgrade 期間只有 Homan, Kendall 及峰 post 過 3 個回覆,我會以 "admin-photo" 身分抄番過黎。
但係點解果時你又可以有頭像嘅?
有 d 頭像可以 import 入 Discus 7, 有 d 唔得,雖然大家都係 JPG, 唔知點解??

但改唔到頭像係另一個問題 -- Discus 7 用 Flash 行一個小 apps 做頭像嘅工作,不過冇辦法 load 得到 (已睇過上面條 link)

可能等下 Discus 7.1 先再搞。
去到7.1版咁快架啦?
未有,正式 release 係 7.0