登記成會員
搜索
查看: 16322|回復: 14

「0833小組」正式命名大賽

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

距離比賽不到兩個星期,我們一直以來還是沿用0833這個隊伍編號作為我們隊伍的稱呼。0833這號碼雖然不錯,作為車牌號碼的話更是好得無話可說,但作為毅行隊伍的稱謂,倒是覺得欠缺一點點氣勢。 現希望藉此機會向廣大支持者(其實都唔知道有冇.. )收集意見,祈求集思廣益。俗語說﹕「送子千金,不如贈子佳名。」好的隊名可能可以為我們帶來好的運氣,順順利利,平平安安完成毅行百里長征。
既然冇人黎先,就等我開個頭帶起氣氛。 我提議用「24Hours」。呢個名真係豁出去,因為如果到時唔能夠完成整個比賽或者係24小時內唔能夠完成,到時實俾人柴台燶到爆,因此可以激發到各隊友有前無後,打死罷就既烈士精神
「24Hours」舉腳贊成,破釜沈舟不失為一個絕佳方法 !!!
「24Hours」我一定會係終點守候 ~~ " 我等著你回來 ! "
原帖由 Kendall_One 於 2008-10-29 10:58 發表 既然冇人黎先,就等我開個頭帶起氣氛。 我提議用「24Hours」。呢個名真係豁出去,因為如果到時唔能夠完成整個比賽或者係24小時內唔能夠完成,到時實俾人柴台燶到爆,因此可以激發到各隊友有前無後,打死罷就既烈士精神 ...
我都有諗過呢個「破釜沉舟」式的名字…
不如學人地夾BAND咁丫,叫「廿四味」「twenty-four herbs」丫?
「廿四味」好似唔多「那更」喎.......四味任做、廿四味任飲
咁問埋patrick有咩意見 我地再投票啦
"勁走24", 英文係"run run 24" 我的提意
原帖由 alexphoto 於 2008-11-1 11:07 發表 "勁走24", 英文係"run run 24" 我的提意
ok喎! 個中文名,不過英文就改為「Dash24」!
好啦! 既然無乜人提議,叫「24Hours」又好似烈士得濟,就用「Dash24」啦!
「Dash24」??? 係咪"達修24", 想當年四驅兄弟內既戰車達修01瘋魔萬千少男, 今日又再重逢喇 ~~
提提各位達修兄弟, 記得裝上碳化低板, 防撞杆, 三萬轉摩打同三洋2700mAh叉電池先好上場呀 ~~ 達修兄弟 ~~ 唸起都興奮 !!!
收到!到時我地會全副武裝,全身穿上超輕量化排汗快乾襯衣、吸震抓地野外鞋、低科技夜視頭燈、H2O容器等等上路
原帖由 c_Foo 於 2008-11-2 00:26 發表 提提各位達修兄弟, 記得裝上碳化低板, 防撞杆, 三萬轉摩打同三洋2700mAh叉電池先好上場呀 ~~ 達修兄弟 ~~ 唸起都興奮 !!!
我無叉電機… 點算…