登記成會員
搜索
查看: 31346|回復: 14

Samsung 輕盈 notebook CULV X120 入手!

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

話說昨晚去了APM的Cour Carre 試西裝,心血來潮不如上六樓電器部看看吧!

不看由自可,一看就出事!

結果在百老匯以$6180 (24個月分期) 入手了最新推出的 Samsung X120

先來開箱照片!

盒子十分嬌小,只有兩部iphone的高度…

非常簡潔的包裝,現在的電腦都減少了不必要的packing,支持環保啊!

箱內就只有幾樣東西:notebook本身、充電器及插頭、說明書 (跟機是沒有光碟的,x120本身都沒有光碟機啊!)

隨機附送的布袋,x120的真身就在裡面!

鋼琴黑面,雖然只有1.3kg左右,但也很「聚」手…
造工還不錯,不過當然比不上Macbook Pro、Sony Z系列、Thinkpad等的金屬感啊。
(有錢的話… 我就會入Macbook Air run bootcamp 行 windows了…
這照片可以看到,大約只有2部iphone x 4.5部iphone 左右大小,厚度是大約2~2.5部iphone的厚度 (搞什麼的iphone量度標準…)

右邊共有3個usb port、1個 -0-0- 的port (是什麼來的?)、mic in 及 headphone port,都叫夠用

左邊有HDMI、VGA、LAN及電源插,支援高清啊!

機底的RAM及Harddisk槽,自行昇級無難度!

暫時報告係咁多先!謝謝收看!

不錯的機器啊
原來去左買新玩具,唔怪之得臨時甩底喇!
原來去左買新玩具,唔怪之得臨時甩底喇! x2
有冇得 free update 上 Windows 7??
原來去左買新玩具,唔怪之得臨時甩底喇! x3

X120 Windows Experience Index

x120 preformance.jpg
原帖由 Homan 於 22-9-2009 18:35 發表 3078

原來都有3.4,不錯不錯
原帖由 hongdonald 於 22-9-2009 18:45 發表 原來都有3.4,不錯不錯

你部sony Z呢? 7分?

回復 10# 的帖子

Hello, 你需要有積分 50 或以上才可看到 attachment / 相 / file. 請多參與論壇討論。 Thanks.
做乜唔買Mac Book? 襯番iMac咪啱囉
(有錢的話… 我就會入Macbook Air run bootcamp 行 windows了…
我反而鍾意黑色 MacBook

原帖由 Kendall_One 於 28-9-2009 19:55 發表 (有錢的話… 我就會入Macbook Air run bootcamp 行 windows了…)
呢部真係夠輕夠快.
z8兄我讚同你x124124781641啊

Link