登記成會員
搜索
查看: 15116|回復: 2

fatfai 的 「失敗的賽事」

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

fatfai 發表於 2007-10-18 11:42 PM

10月18日工聯盃

Homan 發表於 2007-10-19 12:13 AM  

簡直醜...
大家表現死氣沉沉
犯了好多低級錯誤
下屆我們要重新以「發皇」之名捲土重來
呢d對手,真係對十次都唔會輸一次...   

半場我仲同「陰洲」講:「咁耐以來八強對手最弱呢隊...」

waishun 發表於 2007-10-19 01:15

回復 #1 fatfai 的帖子

都不能以失敗來形容這場賽事?
問題在於大家隊友的比賽心態?

調動球員方面沒有一個良好系统?
就這場波以論,西這部發电機已見底。
如當時有一個(話得事)的領隊出來調陣!
正所謂(旁边者稱,當局者(迷)。
在下半場尾段應該再換走冬瓜,由吹時上陣!
起碼有一個人肯在中場(追)咪惦撚晒囉!

駛撚攪到今曰這個田地咩!(輸9碼點球)
加上後防今天上半場都頗穩健,但都唔知點九解下半場領先(2比0)之後,包括本人在內後防走撚晒樣,被這班(騎哩怪)似存非存、似射非射的傳中球攪撚點追平、真係激到春代都爆???
最後我希望發皇應在下界開始選出一位領隊!
在調兵遣將方面能有効地運作?

受了傷(死頂)下去,不但對自已做成傷害,更加對球隊的發揮完全失効!試想想有後備球員都唔撚用,不如叫佢番屋企瞓覺啦pk!
我覺得homan和我對於閱讀球賽的能力及調兵遣將的造詣都有番咁上下,(同摩連奴差唔多)希望支持我倆出任下界發皇足球隊的領隊吧!如果有人想勝任這個位置的話,(冬瓜除外)。。都希望出來攪攪新意思吧!
至於冬瓜安心做球員、隊長、老細就得了!
我發覺西最近有D痴呆

waishun 發表於 2007-10-19 01:41 AM  

失敗乃成功之母

今天的對手(翔青)是一块(木頭)!
發皇是一片大海!
但很多人都說大海強勁、波濤凶湧?這块木頭死硬?答案係(錯)
嘅!這塊木頭在卻大海上漂浮,凌駕於大浪之上,
隨波傲遊。西你說大海強定木頭強呢!
高估左自已、低估左別人!!

勝與敗的分野就在這裡!
本海洋主席競選領隊
原帖由 ahtum 於 2008-11-15 00:29 發表
本海洋主席競選領隊

你唔好等到贏左冠軍先競選?