登記成會員
搜索
查看: 668|回復: 7

[賽後報告] 沙特阿拉伯(1):「沙漠洞穴」探險輕裝

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

早前去過沙特阿拉伯旅行,響沙特嘅沙漠都搵到幾個洞玩下,其中包括一個收費景點,稍後另文介紹。

沙特阿拉伯向來不開放旅遊,但於 2019 年起,容許 40 幾個國家嘅遊客到訪,當然包括我哋國家啦。可惜 2019 年一開放旅遊,就遇上新冠疫情,大約響上年年中先至重新開放旅遊, 所以實際渡過沙特阿拉伯嘅人唔係太多,以香港嚟講,除非你做去生意(好多內地人已經驚一帶一路去咗啦),去旅行嘅人係寥寥可數,於是,當然要去探索下呢個甚少人去過嘅國家。

網上基本上冇準確又 update 嘅旅遊資料(響 GXXXgle 搵到嘅絕大部份不準確及過時),最準確嘅當然要等我寫好篇文啦~~ 先睇片啦。

Hofuf 野山洞-cover.jpg
謝謝分享
正喎,引C人咩。
沙特阿拉伯你都玩埋
suppport ching~~~
leonkin 發表於 5-2-2024 02:06 PM
沙特阿拉伯你都玩埋

冇乜人去過嘛,所以分享下

稍後有「畀錢景點」,不過我走埋入去「非遊客路線」,仲得意過野山洞

評分

參與人數 1積分 +40 收起 理由
leonkin + 40 支持原創

查看全部評分

多謝師兄分享