登記成會員
搜索
查看: 6576|回復: 11

廢棄 / 倒閉大陸遊樂場

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

這是轉載自意大利攝影人 Stefano Cerio 於中國大陸拍攝的廢棄 / 倒閉大陸遊樂場。

地點一如「行規」,冇公開。

chinesefun-00-900x710.jpg chinesefun-0-900x714.jpg chinesefun-1-900x710.jpg chinesefun-2-900x710.jpg chinesefun-8-900x710.jpg chinesefun-6-900x710.jpg chinesefun-5-900x710.jpg

景點都唔錯
咁大個名都叫唔公開? XDDDD
全中國噤多間...真係要去晒睇下邊間有噤靚先XDD
最少有一間認得同拆左 XDD
名字係可以key 上去,我響呢版都做唔少。
https://commons.wikimedia.org/wi ... %AD%A3%E9%97%A8.jpg

第一張係深圳? 應該未執粒

鋼琴果個位正呀!好有feel
當然唔少得經典嘅「荒廢遊樂場之「森林探險」

5542 發表於 24-8-2015 05:39 PM
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E6%AC%A2%E4%B9%90%E8%B0%B7%E2%80%94%E6%AD ...

可能外國人以為休息日 = 執粒啦。

egg_studio 發表於 24-8-2015 09:13 PM
可能外國人以為休息日 = 執粒啦。

擺第一張都真係嚇一嚇, 以為深圳歡樂谷執粒...
不過真係太耐無接觸祖國, 一google先知原來歡樂谷係無處不在
以歡樂谷為名嘅遊樂場/遊樂設施,我都去過三個。