登記成會員
搜索
查看: 4160|回復: 9

溫泉旅館推介

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

說起浸溫泉, 日本有一個叫秘湯協會的機構, 能叫秘湯的泉質一定要有咁上下水準.
喜歡自駕遊又喜歡挑戰山路(如果榛明山不夠玩), 上「高峰溫泉」浸下行下會幾過隱。冬天有埋滑雪場。

第一次去探路是4月尾, 積雪仍很厚

第二次去是三月頭, 路不見了
未命名2.jpg 未命名2.jpg
當天有風雪, 官網介紹得清楚得多, 天氣好有觀星會. 在近2000M 高的地方看星一定很正. (我還未有機會去西藏)
今個夏季終於有機會突破2000M 高, 計劃行上富士山頂, 希望有好的天氣啦.
同埋探索下個秘湯, 名劍溫泉和祖母谷溫泉. (祖母谷溫泉是少許仍有男女及混浴的溫泉).
可惜體能所限, 沒能挑戰附近的「水平步道」, 看下去好正

評分

參與人數 1積分 +40 收起 理由
egg_studio + 40 有圖有文有真相

查看全部評分

可以由黑部水壩行到去水平歩道? 呢個可以計劃去行吓
山頂係2000米,但由幾多高度開始行?
japan gogogo!
日本正啊
圖片中的1973 meter 是可以駕車去的地方. 不過現在淺間山崸方圓幾公里因為有火山噴發機會, 封了山頂. 旅館及圖片中的地方不受影響.

話說我上富士山還是有高山反應, 幸好仍上到頂, 有空再upload 吧~
正啊師兄.....

你都鐘意浸秘湯?

識貨識貨~

我崇拜左好耐,不過淨係浸過有馬溫泉咋
秘湯公開咗就唔「秘」了 ~~
秘與5秘在乎生與死之間
貴唔貴?有無限時?