登記成會員
搜索
查看: 5063|回復: 14

[活動召集] 毅行者2013報名

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/news/news_0122.html?__locale=zh_HK

樂施毅行者2013年接受報名,今年希望可以有2﹣3隊人一齊玩,大家以唔同時間來完成及享受比賽!

我就覺得trailwalker比其他商業機構利用
響大部分人都唔記得下,尋日已經公布黑箱抽獎結果:今年仍然抽唔中,亦決定下年唔再抽,因為香港(未計外地)更好玩及更有意義嘅比賽活動其實仲有好多。
兩簽不中?
算把啦。
咁我11月去旅行算了
參加苗圃 42 km

@egg_studio  仲有雷利156km

@willywong 其實近年有D名氣的比賽都商業化左,最大問題係吸引左一部份貪得意的人參加,多D人參加係好,但最慘係有好多人係no show,去到影下相而唔完成比賽… 渣馬係其中一個最「成功」例子
之前樂施會仲要用我地嘅捐款用響反高鐵政治組織上,請參考舊 post  http://www.photomarket.hk/forum. ... &extra=page%3D4
egg_studio 發表於 12-6-2013 11:59 AM
之前樂施會仲要用我地嘅捐款用響反高鐵政治組織上,請參考舊 post  http://www.photomarket.hk/forum.php?m ...

算啦…
不過,在心情上,準備上,毅行始終係我心目中的 no.1
包袱應該放低,香港內外有好多更好玩更有意義慨嘅比賽。
Homan 發表於 12-6-2013 11:54 AM
@egg_studio  仲有雷利156km

@willywong 其實近年有D名氣的比賽都商業化左,最大問題係吸引左一部份貪得 ...

雷利興趣不大,因為較喜歡技術+體力兼備的比賽,齋磨體力反而不大興趣。
根據 Oxfam 的 facebook 表示:

筆者明白,抽不中籤參加「樂施毅行者」實在令人沮喪。本來正在積極備戰的你,大概在收到這個「惡耗」後,已沒有鬥志繼續練山了…

但大家先不要絕望,因為筆者偷聽到一個令人驚喜振奮的消息!不過,我們暫時仍未能正式公佈,還請大家繼續密切留意這個Facebook 專頁!

偷偷說:這將是一個令你「起死回生」的消息啊!
Homan 發表於 5-7-2013 04:41 PM
根據 Oxfam 的 facebook 表示:

因為每年都太多人大包圍入簽(每隊入四支),到 confirm 時冇咗 3/4 人,所以......

算吧,總之我話過以後不會再抽毅行者,除非佢支持起高鐵啦
我其實兩年前已冇入簽,1佰蚊報名費都唔比佢