登記成會員
搜索
查看: 4946|回復: 17

有冇興趣聖誕單車大交遊

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

又到聖誕,普天同慶,有冇性趣來一個大交遊。日子未定,睇各位大哥大嫂邊日得。
不過我27號後外出。有提意就post出來,謝.
我來唔到,隨時等細 B 出世
不如今個星期六晚…
cfoo,  小生命來臨,十分開心
homan, 今個星期六晚要同屋企人食飯ah
回復 3# Homan

威哥方面有冇大陸團?

如果冇,有 3 條路線大家諗諗:
1) 粉嶺至屯門 (新年果條,經村路穿解放軍營到南生圍,再到屯門,或不入屯門,從元朗上大棠經大欖水塘出監獄,有力就再出荃灣!
2) 大帽山越野單車徑 (荃錦坳至監獄,有力就再出荃灣!)
3) 港島環島 + 入數碼港
有!清遠-陽山三天團!
回復 6# garfield

幾時?
回復 7# egg_studio

已PM威哥電話給你,請直接打比佢問啦~~
好~~~~
回復 2# c_Foo

大約幾時出閘?
The night of Dec. 24
回復 10# egg_studio

預產期1月1日
我暫定26號帶朋友及我brother同佢老婆去踩單車,但佢地全是新手,所以考慮大學至大尾篤或元朗南生圍
回復 11# garfield

尋晚聯絡威哥,大隊 25/12 早上出發,27/12 晚上返港。

我應該參加唔到,所以大笪地會員再議行程。
琴日係大嶼山貝澳做嘢,原來有camp site係海灘邊,有好多人camping.
攪番個兩日一夜芝麻灣山地車過夜團都幾好玩
回復 15# willywong

咁我會租屋,唔想帶住 camp 踩單車
生人霸死地
可以設計 2 天行程,第一天由梅窩至芝麻灣,然後至貝澳。

住貝澳或長沙,夜晚沿馬路往大澳 (夜遊大澳),後踩回頭路返貝澳或長沙。(亦可住大澳)

第二天繼續沿越野單車徑至狗嶺涌,然後折返至石壁水塘,再上寶蓮寺,出東涌,有力就入迪士尼,之後搭地鐵或 call 貨 van 散隊。