登記成會員
搜索
查看: 9051|回復: 8

[賽後報告] 中俄朝遊(五)中朝邊境 — 荒廢列車(加相)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

呢個「景點」唔響計劃之內,亦響國內著名鐵路群組入面冇人知,純屬偶然發現。

故事係,本來計劃揸車沿鴨綠江北行,去啲山卡拉地方搵洗頭艇玩偷渡北韓(稍後後記有講),但今日洗頭艇冇開門。既然去到山卡拉,就睇吓有乜玩,偶然見到響邊界有一列火車?

呢處過去及現在都冇鐵路,呢列火車係逐卡放上路軌,另外有幾卡散落附近,以前有人響度住嘅痕跡。

稍後有多啲相及跟進後記。

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 3積分 +200 收起 理由
mcw + 80 有圖有文有真相
t21177 + 40 支持出相
AnsonNgNg@FB + 80 支持出相

查看全部評分

去丹東可以住"火車旅館"
LamLeungWan@FB 發表於 27-4-2018 08:48 AM
去丹東可以住"火車旅館"

可以,但響母雷公咁遠
講開東北廢火車,話說撫順某個車庫都有一堆廢舊既滿洲國電車/客車
太遲了,我已離開東北,下次先去!
點解你地個個都成日去外遊…?
ShingWong@G 發表於 28-4-2018 05:03 PM
點解你地個個都成日去外遊…?

唉,一言難盡……
egg_studio 發表於 28-4-2018 08:32 PM
唉,一言難盡……

唔係返工呀? 有d咁辛苦嘅工我都想做……
加多幾張相,另外我網站 egg studio 亦有更多相。

DSC00420.jpg DSC00416.jpg DSC00414.jpg DSC00407.jpg DSC00404.jpg DSC00401.jpg DSC00393.jpg