登記成會員
搜索
查看: 3853|回復: 6

一日4地鐵站行程建議,首爾購物最推崇的江南地下街

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

1 (111-1).jpg

首爾有五大地下街,我最推崇的,就是這裏江南地下街,原因要由Gangnam Style首歌內涵講起,過往江南區一帶的流行文化。

另外,我在影片紹介一日4地鐵站在首爾購物的行程建議,因為首爾地鐵好少行人扶手電梯,又要shopping,又要行好多樓梯,如果旅遊左一匆右一匆咁行,包你行唔都幾多個購物區.一般人去首爾係4至5日,但係首爾行街買野既地方實在太多,時間就是金錢.

有見及此,我因應地鐵順路的地點,建議左一日4個地鐵站,超好的行程,如果你喜歡,也可以分兩日行,或可住附近的旅館酒店等.

請用片右下角調HD1080高清睇片。

評分

參與人數 1積分 +40 收起 理由
egg_studio + 40 支持原創

查看全部評分

但其實,每一處地方賣嘅嘢係唔係差唔多?係的話可以去一兩處就得。
egg_studio 發表於 3-8-2016 09:37 PM
但其實,每一處地方賣嘅嘢係唔係差唔多?係的話可以去一兩處就得。

香港就會有呢個情況
個個地鐵站商場都係倒模咁
首爾好D
唔同地方嘅野都會有差別

Homan 發表於 5-8-2016 12:04 PM
香港就會有呢個情況
個個地鐵站商場都係倒模咁
首爾好D

我響美國住過好多年,美國情況比香港仲嚴重。
師兄,shopping是要慢慢細選,男士很難明白,等於女人不明男人玩Hifi一樣,高音甜低音準中盲勁
香港條地下街講左起十幾年都未起, 反而外地度度都係