登記成會員
搜索
查看: 7370|回復: 6

Mizuno 同 La Sportiva 鞋

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

最近入手兩對鞋,第一對係La Sportiva 嘅 Helios,我本身係唔“跑“山嘅,只會快步速行,
一般碎石路,有好多落葉嘅路, 濕地路都咬地到極點,對比我另一對A牌terrex fast x 更咬地,
一樣係防水,但缺點係個底超快蝕,因為個底compound好soft, 一跑石屎路就好快byebye...

因之前對Merrell開始跑到膝頭痛要換鞋,第二對係Mizuno hitagami 2 跑鞋, 暫未開始跑街我只喺跑步機上試跑。
舒適程度一流,今日用45分半快跑完 6 miles隻腳完全冇痛冇事。

兩對鞋都係賣usd$95左右。

我跑山路比較多,好耐之前都著過merrell,其實merrell性價比來說算一流啦。後來亦著過Mizuno,佢有一對叫wave ascend 係專用於跑山,輕、靈活而且亦係$500hkd 左右,係樣衰少少啫
而家就有兩對 salomon 同 一對hadglof。Salomon 大概平均都在$7-800hkd左右,而Hadglof更加要過千元,hadglof 外型剎食,而佢本身對跑山鞋係同ascis tiger 合作,質量有一定保證,而salomon就反而沒有比mizuno好。
而家就有兩對 salomon 同 一對hadglof。Salomon 大概平均都在$7-800hkd左右,而Hadglof更加要過千元,hadglof 外型剎食,而佢本身對跑山鞋係同ascis tiger 合作,質量有一定保證,而salomon就反而沒有比mizuno好。
我著白 rice fish大概平均都在$7-80hkd左右,而有鞋帶f更加要加一草元
你一 reply 兩回,咩料呀