登記成會員
搜索
查看: 3669|回復: 10

請問C Hing有冇好單車安裝師父介紹?

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

聯網上訂購咗單車零件需要找技師安裝. 請問有冇好介紹?
麻煩哂!!
如果你問呢個版版主,佢會叫你自己裝!
除非你啲零件及車架好特殊(例如要用一啲特殊嘅工具裝拆),否則去幫趁單車鋪啦。

除非你們上堂學過或者有興趣係呢行發展,仲要買齊所有工具,否則都係去單車鋪整先,再旁邊偷師及多問了解.
你住邊區?荃灣有上樓鋪都幫人砌車.
Homan 發表於 13-9-2014 03:30 PM
如果你問呢個版版主,佢會叫你自己裝!

I would be more than happy to do it if I know what I am doing..
egg_studio 發表於 14-9-2014 02:51 PM
除非你啲零件及車架好特殊(例如要用一啲特殊嘅工具裝拆),否則去幫趁單車鋪啦。 ...

No, it is a normal road bike frame plus parts. I don't mind going to any of the 單車鋪 given they are willing to do 'installations only' without making any major purchase from their shop. Do you guys knows of any good places where they can do assemble of a complete bike you can recommend me please..!
willywong 發表於 14-9-2014 03:09 PM
除非你們上堂學過或者有興趣係呢行發展,仲要買齊所有工具,否則都係去單車鋪整先,再旁邊偷師及多問了解.
你 ...

Thank you Mr. Willy Wong. I am here in Hong Kong side but I don't mind going to 荃灣 if that's what it take!!

BrianSia@G 發表於 14-9-2014 04:47 PM
Thank you Mr. Willy Wong. I am here in Hong Kong side but I don't mind going to 荃灣 if that's wha ...

如果香港區,唔怕貴少少去灣仔消防局/職業訓練局果度有間單車世界,轉個彎仲有一間比較地踎feel 的單車店,都可以幫人裝
不過唔知收幾多,最好打去問

另外大笪地早前有 post 全港單車店的名單,當然有D outdate 不過都可以參考一下

willywong 發表於 14-9-2014 03:09 PM
你 ...

Mr. Willy Wong, 請問你可否比你所講的 '荃灣有上樓鋪都幫人砌車' 聯絡我呢? 十萬個感謝!!
利申: 只是給大家多一個reference, 不是幫他們賣廣告.
Bike Room, 荃灣大涌道8號TCL工業中心5樓 Tel:5139 1693
willywong 發表於 14-9-2014 11:55 PM
利申: 只是給大家多一個reference, 不是幫他們賣廣告.
Bike Room, 荃灣大涌道8號TCL工業中心5樓 Tel:5139 1 ...

麻煩哂!!