登記成會員
搜索
香港大笪地 門戶 查看主題

漫遊赤徑鹹田攝影團

發佈者: Homan | 發佈時間: 27-8-2014 10:22 AM| 查看數: 3991| 評論數: 6|帖子模式

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

和幾位友人趁天氣極好,漫遊赤徑鹹田,沿途飲飲食食,隨心找拍~

一行五人,早上十時左右在西貢出發。
本來想坐的士到東壩落浪茄,但人多少的士的情況下,小弟就臨時改道,到北潭坳行赤徑及到大浪灣。
天氣可以用極好來形容,大家心情輕鬆,也笑容滿面。
先在赤徑碼頭玩玩拍拍。

ALI_5722.jpg ALI_5727.jpg ALI_5741.jpg ALI_5748.jpg ALI_5755.jpg

到達鹹田,當然少不了著名的獨木橋
ALI_5806.jpg ALI_5816.jpg

鹹田沙灘既乾淨,沙又幼,當然在這遛連忘返!

由於水退及陽光角度關係,可以拍到就如「天空之鏡」一樣的水面倒影!
ALI_5849.jpg ALI_5851.jpg ALI_5857.jpg ALI_5858.jpg

差不多到了下午5點(證明我們行進速進真的好慢!),回程到赤徑了!
ALI_5890.jpg ALI_5902.jpg

未來會再搞輕鬆行山攝影團,希望大家多多支持!

評分

參與人數 1積分 +24 收起 理由
egg_studio + 24 支持出相

查看全部評分

最新評論

wongdavid 發表於 27-8-2014 14:18:02
我上星期六、日也在赤徑出現過,如果你見到三個大男人揹住個大背囊可能就係我哋喇
Homan 發表於 27-8-2014 22:04:48
wongdavid 發表於 27-8-2014 02:18 PM
我上星期六、日也在赤徑出現過,如果你見到三個大男人揹住個大背囊可能就係我哋喇  ...

我係尋日去,星期二來架!
神秘人 發表於 27-8-2014 22:21:12
我上星期六、日也在赤徑出現過,如果你見到 1個神秘人揹住個大背囊可能就係我喇
Homan 發表於 27-8-2014 23:27:15
神秘人 發表於 27-8-2014 10:21 PM
我上星期六、日也在赤徑出現過,如果你見到 1個神秘人揹住個大背囊可能就係我喇  ...

但係我見到十幾廿個人都係揹住個大背囊啵⋯
alexphoto 發表於 29-8-2014 18:03:46
幾時會有行山攝團?
Homan 發表於 31-8-2014 11:46:00
alexphoto 發表於 29-8-2014 06:03 PM
幾時會有行山攝團?

每星期二及六
你係唔係join 先~

聯絡|手機版|香港大笪地

GMT+8, 19-4-2024 10:47 PM