登記成會員
搜索
查看: 33384|回復: 62

因大笪地而買的銀包 - Bellroy

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

有次上大笪地,看到一個有趣的 banner 廣告,是一個來自澳洲的銀包廣告,Banner 已經找不回了,牌子是「Bellroy」,主打是更薄身的皮革錢包。
網頁:www.bellroy.com
Screen Shot 2014-01-25 at 4.04.38 am.png

後來被網站內的短片吸引了,也覺得他們的設計不錯。
後來,內政大臣就為我訂了一個「Hide & Seek」型號。
今天收到了,非常環保的包裝,沒有多餘的盒子或包裹。

皮料不錯,造工也很好,簡潔的線條正是我喜歡的,可以正式和我那個用了十幾年的LV說再見了。

內裡沒有相片間隔(正中我下懷!一向都不知應該放什麼照片!)

而放鈔票的位置,則有一暗格,我覺得很適合外遊時把外地和港幣鈔票分開,免卻煩惱。

不過,全個文章的重點是:

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

評分

參與人數 1積分 +8 收起 理由
egg_studio + 8 我很贊同

查看全部評分

GoDiedie@FB 發表於 4-2-2014 07:22 PM
Regular (1–6 weeks, no tracking) $8.00 (港元 $62.1096)
Express (2–8 days, tracking) $14.00 (港元 $ ...

若響香港郵局寄包裹都要幾十蚊,何況要響外地寄過嚟呢。
egg_studio 發表於 8-2-2014 04:30 PM
相片及散紙都冇得放。

呢個錢包以小巧取勝,如果要袋散銀,暗格內有一個小暗格勉強可以

Can be bought now at zixag, they have full range at their online store, free shipping too:
http://www.zixag.com/brands/bellroy
終於比我找到個 banner!
Screen Shot 2014-01-25 at 8.13.39 PM.png

Screen Shot 2014-01-25 at 8.14.54 PM.png

既然人地落得廣告,大家要多多 click 廣告,最好有幫趁,否則唔夠俾 server 租金。
我比較有興趣嘅係佢嘅note sleeve
不過運費好似好貴。。。
GoDiedie@FB 發表於 4-2-2014 11:15 AM
不過運費好似好貴。。。

你check到運費幾多?
Regular (1–6 weeks, no tracking) $8.00 (港元 $62.1096)
Express (2–8 days, tracking) $14.00 (港元 $108.6918)
BELLROY賣點是DESIGN,如果真係好用,好過買果D大牌子得個LOGO果D銀包啦
這種多功能的存放方式真的很棒 不過想知道是可以放零錢嗎??
呂丞翔@FB 發表於 8-2-2014 02:48 AM
這種多功能的存放方式真的很棒 不過想知道是可以放零錢嗎??

相片及散紙都冇得放。
有問題

咩問題?
thx for sharing
thx for sharing
好吸引!!
Homan 發表於 4-2-2014 12:10 PM
你check到運費幾多?

想問問樓主個陣你運費幾多?用regular 定係express?
來看看秘密
無諗過呢個post 咁多人留意~~ 大家好有興趣吧?
用左一排,暫時都感覺良好